Έως και 350 ευρώ η βραδιά στην Αράχωβα τα Χριστούγεννα

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έως και 350 ευρώ η βραδιά στην Αράχωβα τα Χριστούγεννα
Που είναι πιο πιθανό να βρείτε διαμέρισμα την τελευταία στιγμή. Πόσο κοστίζουν;

«Φωτιά» έχουν πάρει οι τιμές διαμερισμάτων στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς για τα Χριστούγεννα και τη Πρωτοχρονιά. Στην Αράχωβα η διανυκτέρευση σε ένα διαμέρισμα για 2 άτομα μπορεί να φτάσει και τα 350 ευρώ, ενώ αυξημένες είναι οι τιμές και σε Μέτσοβο και Καλάβρυτα.

Οι πληρότητες εμφανίζονται αυξημένες σε σχέση με πέρυσι καθώς περισσότεροι επιλέγουν τις ολιγοήμερες αποδράσεις την περίοδο των γιορτών. Όπως είναι φυσικό οι τιμές είναι «φουσκωμένες» τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς καθώς τις υπόλοιπες ημέρες το κόστος διανυκτέρευσης μειώνεται έως και 35%.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates οι τιμές βραχυχρόνιας μίσθωσης για διαμερίσματα-ολόκληρα σπίτια/βίλες κυμαίνονται φέτος ως εξής:

τιμές διαμερσμάτων
Πηγή: Πανελλαδικό Δίκτυο Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates

Αράχοβα: Η πληρότητα φτάνει το 95% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 98 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Οι κατώτατες τιμές ντιμές είναι αυξημένες κατά 25% σε σχέση με πέρσι.

Μέτσοβο: Παρατηρείται πληρότητα 88% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 92 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Λιγοστά τα ακίνητα που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης. Ελάχιστα τα διαθέσιμα ακίνητα που διαθέτουν ιδιωτικό δωμάτιο.

Καλάβρυτα: Πληρότητα 94 % για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 72 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Αύξηση +50% στην κατώτατη τιμή για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος – Βίλα για τη περίοδο των Χριστουγέννων. Αύξηση +50% στην ανώτερη τιμή για μίσθωση ιδιωτικού δωματίου για τη περίοδο των Χριστουγέννων

Καρπενήσι: Πληρότητα 77% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 88 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Αύξηση κατά 74 €/διανυκτέρευση στην κατώτατη τιμή για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος – Βίλα για τη περίοδο των Χριστουγέννων. Αύξηση +30% στην κατώτατη τιμή για μίσθωση ιδιωτικού διαμερίσματος για τη περίοδο των Χριστουγέννων. Μείωση κατά 55€ στην ανώτερη τιμή για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος – Βίλα για τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Πήλιο: Πληρότητα 77% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 93% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Μείωση 25€/ διανυκτέρευση στην ανώτερη τιμή για μίσθωση ολόκληρου διαμερίσματος – Βίλα για τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς

Καϊμακτσαλάν: Πληρότητα 87% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 92% για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις καταγράφονται στο Καϊμακτσαλάν σ΄όλα τα είδη καταλυμάτων ( ιδιωτικά δωμάτια, ολόκληρα διαμερίσματα και βίλες ) , + 40 ευρώ στη κατώτατη τιμή διανυκτέρευσης για ολόκληρο διαμέρισμα – βίλα για τη περίοδο των Χριστουγέννων και +30€ στην ανώτερη τιμή αντίστοιχα.

Τρίκαλα Κορινθίας: Πληρότητα 93 % για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 94 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Αύξηση κατά 80€/ διανυκτέρευση στην ανώτερη τιμή για μίσθωση ολόκληρού διαμερίσματος - βίλας για τη περίοδο των Χριστουγέννων.

Καλαμπάκα: Πληρότητα 98 % για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 96 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Αυξήσεις καταγράφονται σ όλα τα είδη καταλυμάτων και την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, από 70€ έως 150€ / διανυκτέρευση το 2018 για ολόκληρο δωμάτιο – βίλα τα Χριστούγεννα, το κόστος έχει εκτοξευτεί σε 170€ έως 225€ /διανυκτέρευση. Τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς, το κόστος διανυκτέρευσης σε αντίστοιχο τύπο καταλύματος το 2018 ήταν από 70€-150€ και σήμερα το κόστος έχει διαμορφωθεί σε 100€ έως 180€.

Βυτίνα: Πληρότητα 92% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 96 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Δημητσάνα: Πληρότητα 91 % για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 95 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Βυτίνα, Δημητσάνα και Λεβίδι παρουσιάζουν σταθερότητα των τιμών διανυκτέρευσης σε ολόκληρα διαμερίσματα – βίλες τη περίοδο των Χριστουγέννων, σε αντίθεση με τη περίοδο της Πρωτοχρονιάς για το αντίστοιχο είδος καταλύματος, παρουσιάζουν μειώσεις στην ανώτερη τιμή διανυκτέρευσης κατά 60€. Αυξήσεις κατά 30€/διανυκτέρευση παρουσιάζουν στις ανώτερες και κατώτερες τιμές τη περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς για ιδιωτικά δωμάτια.

Ιωάννινα: Πληρότητα 99 % για την περίοδο των Χριστουγέννων και 99 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Κόνιτσα : Πληρότητα 75 % για την περίοδο των Χριστουγέννων και 81 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ζαγοροχώρια: Πληρότητα 91 % για την περίοδο των Χριστουγέννων και 76 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Καστοριά : Πληρότητα 95% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 91 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Ελάτη Τρικάλων : Πληρότητα 92% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 89 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Λίμνη Πλαστήρα : Πληρότητα 95% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 92 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Λιτόχωρο Πιερίας : Πληρότητα 87% για την περίοδο των Χριστουγέννων και 83 % για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Βασιλίτσα Γρεβενών: Πληρότητα 89% για την περίοδο των Χριστουγέννων .

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider