Η Άντζελα Γκερέκου η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Άντζελα Γκερέκου η νέα πρόεδρος του ΕΟΤ
Μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Καριμάλη.

H Άντζελα Γκερέκου αναλαμβάνει νέα πρόεδρος του ΕΟΤ μετά και τη χθεσινή παραίτηση του Χαράλαμπου Καριμάλη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Ειδικότερα, ο κ. Θεοχάρης στη δήλωσή του αναφέρει: «Πρόεδρος του ΕΟΤ αναλαμβάνει η Άντζελα Γκερέκου, της οποίας η εμπειρία και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες. Την καλωσορίζουμε και της ευχόμαστε καλή δύναμη».

Η Άντζελα Γκερέκου με εμπειρία στον χώρο του τουρισμού, υπήρξε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου 2009 καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Εξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Κέρκυρας, στις εθνικές εκλογές του 2004, του 2007, του 2009 και του 2012. Το 2005 εξελέγη στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ και ανέλαβε διαδοχικά τους Τομείς Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού και Τουρισμού. Η σχέση της όμως με το ΠΑΣΟΚ διήρκησε μέχρι τον Νοέμβριο του 2012 όπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος την διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ωστόσο επανεντάχθηκε σε αυτή στις 20 Φεβρουαρίου 2013.

Στις 8 Ιανουαρίου 2015 η Άντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε την αποδοχή της προτάσεως να προσχωρήσει στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και την υποψηφιότητά της στο Νομό Κέρκυρας με το ίδιο κόμμα.

Είναι πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης κι έχει εργασθεί ως αρχιτέκτονας στο Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. σε ειδικά προγράμματα για την ανάπλαση υποβαθμισμένων περιοχών της Αθήνας και έχει εκπονήσει μεγάλο αριθμό αρχιτεκτονικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή της Κέρκυρας.

Ευρύτερα γνωστή βέβαια έχει γίνει μέσω της υποκριτικής. Έχει σπουδάσει υποκριτική στην Ακαδημία Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου, ενώ εντάχθηκε και μαθήτευσε στην ομάδα του Ιταλού σκηνοθέτη Φεντερίκο Φελλίνι.

Έχει ασχοληθεί με τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο και έχει συνεργαστεί με πολλούς και σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες. Πρωταγωνίστησε στην ελληνο-βρετανική παραγωγή «Το κορίτσι της Μάνης», η οποία παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ των Καννών.

Παραίτηση Καριμάλη

Να υπενθυμίσουμε ότι ο τέως πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη 30 Ιουλίου 2019 με επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, επικαλούμενος πολιτικούς λόγους και ειδικότερα «φωτογραφίζοντας» την κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθεί ο Κωνσταντίνος Λούλης ως γενικός γραμματέας.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Καρίμαλη:

«Αθήνα, 30/7/2019

Προς: 1. τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη Θεοχάρη

2. τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Εμμανουήλ Κόνσολα

Επιστολή Παραίτησης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ παρακαλώ να αποδεχτείτε την παραίτησή μου από τη θέση του Προέδρου του ΕΟΤ. Κρίνω την παραίτησή μου επιβεβλημένη, καθώς αυτή τη στιγμή, μετά από πολιτική επιλογή της Κυβέρνησής σας, υπάρχει στο Υπουργείο Τουρισμού παρουσία απόψεων φιλικών προς το καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών.

Θεωρώ ότι τέτοιες απόψεις δε συνάδουν ούτε με τις δημοκρατικές μου απόψεις και αξίες ούτε με το πνεύμα της τουριστικής ανάπτυξης, που απαιτεί συναινέσεις και συνεργασίες ούτε με τα ιδεώδη του Ελληνικού Τουρισμού, που δεν είναι άλλα από το Φως, το Χαμόγελο και τη Φιλοξενία.

Όπως σας είχα ενημερώσει, στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού και της ανάγκης για απρόσκοπτη συνέχεια των λειτουργιών του ΕΟΤ, θα παρέμενα στη θέση μου, στην οποία, ειρήσθω εν παρόδω, βρισκόμουν αμισθί λόγω του τιμητικού της χαρακτήρα, θα παρέμενα λοιπόν στη θέση μου, μέχρι τον ορισμό νέου Προέδρου.

Όμως μετά τα πρόσφατα δημοσιεύματα η παραίτησή μου καθίσταται αναγκαία, καθώς ο αγώνας κατά της ακροδεξιάς και του φασισμού δεν τελειώνει με τη μη είσοδο του ναζιστικού μορφώματος στη Βουλή των Ελλήνων. Τα 4 τελευταία χρόνια, ο ΕΟΤ, υλοποιώντας τη στρατηγική του Υπουργείου Τουρισμού, πρόβαλε την Ελλάδα σε όλη την υφήλιο, με θεαματικά αποτελέσματα, που αποτυπώθηκαν τόσο στις αφίξεις, όσο και στα έσοδα.

Σε αυτό το σημείο, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους υπαλλήλους και τα στελέχη του ΕΟΤ καθώς και όλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την άριστη και αποτελεσματική συνεργασία που είχαμε. Ελπίζω στη γρήγορη αντικατάστασή μου, ώστε να συνεχιστεί ομαλά και απρόσκοπτα η σημαντική προσφορά του ΕΟΤ στον ελληνικό τουρισμό, την εθνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Με εκτίμηση Χαράλαμπος Καρίμαλης Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider