2 εκατ. iPhone 12 πουλήθηκαν την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του

Viber Whatsapp Μοιράσου το
2 εκατ. iPhone 12 πουλήθηκαν την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του
Λιγότερα iPhone 12 θα πουληθούν φέτος σε σχέση τα iPhone 11 που πουλήθηκαν πέρυσι, εκτιμούν οι αναλυτές

Σε ικανοποιητικά αλλά όχι σε αντίστοιχα με τα περσινά επίπεδα κινήθηκαν οι προπαραγγελίες του νέου iPhone 12 που παρουσίασε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η Apple, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, με την ζήτηση για την νέα συσκευή να αναμένεται χαμηλότερη σε σχέση με τον προκάτοχό της iPhone 11.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον έγκυρο σε πληροφόρηση αναλυτή Ming Chi Kuo μόνο την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας του νέου μοντέλου iPhone 12, οι προπαραγγελίες έφτασαν τα 2 εκατ. τεμάχια, από τις 800.000 που ήταν οι προπαραγγελίες για το iPhone 11 την ημέρα που πρωτοκυκλοφόρησε.

Η ζήτηση ήταν ιδιαιτέρως ανεβασμένη στην Κίνα, χάρη στα δίκτυα πέμπτης γενιάς που υπάρχουν ήδη διαθέσιμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Kuo η Κίνα, από τις πωλήσεις των πρώτων ημερών της συσκευής το 35% με 45% ήταν σε κινέζους χρήστες smartphone.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο αναλυτής της TF International Securities, ο κολοσσός του Κουπερτίνο θα πουλήσει 9 εκατ. iPhone 12 μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο των προπαραγγελιών, από τα 12 εκατ. τεμάχια που είχε πουλήσει το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, κι αυτό εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της τιμής του iPhone 11 το οποίοδιατίθεται πλέον στην αμερικανική αγορά στα 599 δολάρια.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν οι προπαραγγελίες για το βασικό μοντέλο του iPhone 12 και του iPhone 12 Pro.

Τα άλλα δύο μοντέλα που παρουσίασε η εταιρεία iPhone 12 Mini και iPhone 12 Pro Max θα κυκλοφορήσουν τον επόμενο μήνα. Ο Kuo αναμένει ότι η ζήτηση μάλιστα θα είναι ασθενέστερη για τα iPhone Mini και Pro Max. Ειδικά στην περίπτωση του Mini οι πωλήσεις θα είναι εξαιρετικά χαμηλές στην Κίνα γιατί το κινητό δεν είναι dual sim μια προδιαγραφή που είναι σχεδόν απαραίτητη για τους κινέζους χρήστες.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider