Θετικές οικονομικές επιδόσεις και ανάπτυξη του κύκλου εργασιών παρουσίασε το 2019 ο όμιλος  Westnet, μέλος του Ομίλου Εταιρειών Olympia, ωστόσο οι προβλέψεις για το 2020 είναι συγκρατημένα αισιόδοξες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του στρατηγικού του πλάνου για διανομή προϊόντων και υπηρεσιών τεχνολογίας σε Ελλάδα και Κύπρο, η Westnet κατέγραψε σημαντικά ενισχυμένο ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα €110,7 εκατ. για την οικονομική χρήση του 2019, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με το 2018. Επίσης, ο όμιλος σημείωσε ισχυρή αύξηση, της τάξης του 34% και στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), η οποία άγγιξε το επίπεδο των €3,2 εκατ. έναντι  €2,4 εκατ. το 2018. Σημαντική ήταν η αύξηση και στα προ φόρων κέρδη του ομίλου Westnet για το 2019, διαμορφωμένα στα €1,3 εκατ., αυξημένα κατά 60% σε ετήσια βάση, από τις €834 χιλ. του 2018.

Σημαντικό ρόλο στα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Westnet για το 2019, τα οποία την εδραιώνουν ως έναν εκ των μεγαλύτερων διανομέων στην Ελληνική αγορά, συνέβαλε σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας αφενός η προσθήκη νέων κατηγοριών κι αφετέρου η περαιτέρω ωρίμανση των ήδη υπαρχόντων συνεργασιών. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί και η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, οι οποίες το 2019 αντιπροσώπευσαν το 23% των συνολικών ετήσιων πωλήσεων, έναντι 12% του προηγούμενου έτους. Τέλος, η εταιρεία συνέχισε και το 2019 να επενδύει στο υψηλής τεχνογνωσίας ανθρώπινο δυναμικό της με την προσέλκυση νέων ταλαντούχων στελεχών.

Όσον αφορά στο 2020 η εταιρεία δηλώνει συγκρατημένα αισιόδοξη με θετική πορεία που αποδίδεται στην περαιτέρω ωρίμανση των στρατηγικών συνεργασιών με τους βασικούς προμηθευτές, καθώς και με ανάπτυξη των νέων κατηγοριών Voice over IP solutions, Security Solutions, Smartwatches στις οποίες τοποθετήθηκε στο τέλος του 2019. Συγκεκριμένη και στοχευμένη ανάπτυξη αναμένεται επίσης και για τα προϊόντα μπαταριών Toshiba, με έμφαση στο άνοιγμα νέων αγορών στο εξωτερικό. 

«Το 2019 αποτέλεσε για την ομάδα της Westnet μία ιδιαίτερα πετυχημένη χρονιά. Η στρατηγική μας αποδίδει καρπούς και μας οδηγεί σε μια αναπτυξιακή πορεία.  Παράλληλα καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις του μεταβαλλόμενου οικονομικού περιβάλλοντος του 2020 που δημιουργεί η επιδημία Covid-19, διασφαλίζοντας το επιτυχημένο μας μοντέλο. Από την πλευρά μας παρακολουθούμε τις εξελίξεις, αξιολογούμε την κατάσταση και προβαίνουμε στις απαραίτητες ενέργειες για να συνεχίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την εξυπηρέτηση του διευρυμένου πελατολογίου μας σε Ελλάδα και Κύπρο» ανέφερε σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του έτους, ο Γενικός Διευθυντής της Westnet, Γιώργος Δαβιώτης.