Εργασία από το σπίτι για όλο το 2020 σε Facebook και Google

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εργασία από το σπίτι για όλο το 2020 σε Facebook και Google
Όλο και περισσότεροι τεχνολογικοί κολοσσοί επεκτείνουν χρονικά την δυνατότητα τηλεργασίας.

Την εξ αποστάσεως εργασίας υιοθετούν όλο και περισσότεροι τεχνολογικοί κολοσσοί με στόχο να προστατέψουν τους υπαλλήλους τους από ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Μετά τις Amazon και Microsoft, οι οποίες ανακοίνωσαν ότι θα επεκτείνουν κατά πολύ την δυνατότητα τηλεργασίας για τους υπαλλήλους τους, Facebook και Google ανακοίνωσαν ότι ότι θα επιτρέψουν στους εργαζόμενούς τους να εφαρμόσουν την τηλεργασία έως το τέλος του έτους.

Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα η Amazon ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι στα κεντρικά γραφεία της μπορούν να συνεχίζουν να δουλεύουν από το σπίτι έως τις 2 Οκτωβρίου. Λίγο αργότερα την ίδια εβδομάδα η Microsoft ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι θα εργάζονται από το σπίτι έως και το τέλος του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώσει ο CEO της Google, Σουντάρ Πιτσάι, θα μπει σε φάση επαναλειτουργίας των γραφείων της τον Ιούνιο, με μόνο το 10%-15% των εργαζομένων να μπορούν να εργάζεται από αυτά. «Στους περισσότερους συνιστάται να παραμείνουν σπίτι, μέχρι και το τέλος του έτους» ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Σε φάση επανεκκίνησης θα μπει και η Facebook από τις 6 Ιουλίου, ωστόσο όσοι το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι έως και το τέλος του 2020. Να σημειωθεί ότι περισσότερο από το 95% των υπαλλήλων της Facebook εργάζονται σήμερα από το σπίτι.

Με το που ξέσπασε η πανδημία, αμέτρητες εταιρείες στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα, υιοθέτησαν την τηλεργασία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Χάρη μάλιστα στις άμεσες ενέργειες των εταιριών με την εγκατάσταση λογισμικών απομακρυσμένης πρόσβασης, η μετάβαση καταγράφηκε ομαλή για τους περισσότερους απασχολούμενους. Τα νέα εργασιακά δεδομένα μάλιστα σκέφτονται να διατηρήσουν και μετά το πέρας της πανδημίας για όσους υπαλλήλους το επιθυμούν πολλές εταιρείες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider