MAIC smart speaker: Tο δικό της έξυπνο ηχείο λανσάρει η MLS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
MAIC smart speaker: Tο δικό της έξυπνο ηχείο λανσάρει η MLS
Θα κυκλοφορήσει στα τέλη Φεβρουαρίου και θα κοστίζει 69,90 ευρώ.

Tην κυκλοφορία του MAIC™ smart speaker, του δικού της έξυπνου ηχείο ανακοινώνει η ελληνική εταιρεία MLS Innovation. Το έξυπνο ηχείο έρχεται να προστεθεί στη λίστα των συσκευών στις οποίες είναι διαθέσιμη η MAIC™ και να επεκτείνει το οικοσύστημα των συσκευών της πλατφόρμας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρίας.

Πρόκειται για μια επιτραπέζια συσκευή με δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου υψηλής έντασης και ποιότητας η οποία διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά μιας συσκευής με ψηφιακή βοηθό. Μπορεί, μεταξύ άλλων, να παίξει μουσική όλων των ειδών και ραδιόφωνα από όλο τον κόσμο, να ενημερώσει για τον καιρό, να κρατήσει υπενθυμίσεις, να δώσει συμβουλές για μαγειρική, να πει ανέκδοτα ή παραμύθια, να διαχειριστεί τις συσκευές σε ένα έξυπνο σπίτι. Μάλιστα, σύμφωνα με την εταιρεία, τα χαρακτηριστικά αυτά θα εμπλουτίζονται συνεχώς καθώς η MAIC™ αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα η οποία αναβαθμίζεται με νέες δεξιότητες και ευφυΐα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η MAIC™ χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής, όπως αναγνώριση φωνής σε πραγματικό χρόνο (ASR), επεξεργασία φυσικής γλώσσας (Natural Language Processing), μηχανική μάθηση, υπολογιστική γλωσσολογία, αυτόματη μετατροπή φωνής σε κείμενο (TTS) και αρκετές ακόμη εξειδικευμένες τεχνολογίες.

Η συσκευή απευθύνεται σε κοινά όλων των ηλικιακών ομάδων, ακόμα και σε ανθρώπους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και λειτουργεί πανεύκολα σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού υπάρχει πρόσβαση σε ρεύμα και WiFi.

Το νέο έξυπνο ηχείο της εταιρείας, το οποίο θα είναι διαθέσιμο στους καταναλωτές στα τέλη Φεβρουαρίου, θα κυκλοφορήσει στα 69,90€ και στόχος του είναι να κάνει τη MAIC™ διαθέσιμη σε πολύ περισσότερα σπίτια τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις υπόλοιπες χώρες στις οποίες η πλατφόρμα της ψηφιακής βοηθού είναι ήδη διαθέσιμη.

Σύμφωνα με τελευταία έρευνα από τις εταιρίες NPR και Edison Research, κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ διαθέτει κατά μέσο όρο 2,6 smart speakers με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 157 εκατομμύρια.

Ποια είναι η MLS

Να υπενθυμίσουμε ότι η MLS Innovation Inc. ιδρύθηκε το 1989 με στόχο την ανάπτυξη και διάθεση καινοτόμων τεχνολογιών που στόχο έχουν να απλοποιούν την καθημερινή ζωή (Making Life Simple). Το 1998 κατέκτησε το Χρυσό Πανευρωπαϊκό Βραβείο Τεχνολογίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Laserlock™, μια πατέντα η οποία εμπόδιζε την αντιγραφή Software CD-ROMs και είχε ήδη πουληθεί σε πάνω από 40 χώρες. Η εταιρία συνέχισε να καινοτομεί προσφέροντας το πρώτο ελληνικό CD-ROΜ, την πρώτη Ελληνική Ηλεκτρονική Εγκυκλοπαίδεια και τα πρώτα λογισμικά αναγνώρισης φωνής στα ελληνικά (Talk&Write™) και μετάφρασης (MLS Systran™).

Στη δεκαετία του 2000 εισήλθε στην αγορά των ηλεκτρονικών συσκευών, ανέπτυξε και διέθεσε στην αγορά την πρώτη φορητή συσκευή πλοήγησης με ενσωματωμένη Αναγνώριση φωνής, MLS Destinator Talk&Drive™. Η συσκευή έφτασε στα παρμπρίζ εκατοντάδων χιλιάδων αυτοκινήτων στην Ελλάδα όπως και σε 7 ακόμα χώρες.

Στη δεκαετία του 2010 η εταιρία ξεκίνησε την ανάπτυξη συσκευών Smartphones και Tablets οι οποίες χρησιμοποιούν τις τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης. Πρόσφατα προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της το MLS Easy™, ένα κινητό τηλέφωνο με κουμπιά και οθόνη αφής με ένα πολύ εύκολο λειτουργικό σύστημα όπου όλα γίνονται με τη φωνή. Απευθύνεται στο 1/3 των Ευρωπαίων που εξακολουθούν να έχουν κινητά τηλέφωνα με κουμπιά.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 2018 σε 4 χώρες ενώ στα σχέδιά της είναι να επεκταθεί σε άλλες 3.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider