Να βομβαρδίσουμε με πυρηνικά τον Άρη προτείνει ο Έλον Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Να βομβαρδίσουμε με πυρηνικά τον Άρη προτείνει ο Έλον Μασκ
Ο ιδιοκτήτης της Tesla Ελον Μασκ προτείνει να βομβαρδιστεί με πυρηνικά ο Άρης, για να γίνει κατοικήσιμος.

Την ιδέα του να βομβαρδίσουμε με πυρηνικά τον πλανήτη Άρη επανέλαβε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Tesla, Έλον Μασκ, με μήνυμά του στο Twitter.

Ο ιδρυτής της Tesla αλλά και της διαστημικής Space X, πρότεινε για ακόμα μια φορά την ιδέα του να βομβαρδισθεί ο «κόκκινος πλανήτης» με πυρηνικά όπλα προκειμένου να τον κάνουν πιο κατοικήσιμο για τον άνθρωπο.

Συγκεκριμένα, σκοπός του βομβαρδισμού του Άρη με πυρηνικά είναι να λιώσουν οι παγοσκεπείς κορυφές του και να απελευθερωθεί πρώτα το νερό, που είναι παγιδευμένο στους πόλους του και κατόπιν το CO2 στην ατμόσφαιρά του, ώστε με το φαινόμενο αντίστοιχο του γήινου «θερμοκηπίου», που θα δημιουργηθεί να γίνουν πιο ανεκτές οι ακραίες θερμοκρασίες του.

Το 2015 ο Έλον Μασκ είχε ξαναδιατυπώσει την θεωρία του για χρήση βόμβας υδρογόνου μπροστά στις τηλεκάμερες της εκπομπής The Late Show With Stephen Colbert, με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει ο οικοδεσπότης του ως τον «κακό των κόμικς».

Οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει όχι μόνον απραγματοποίητη, αλλά και ανεύθυνη, τη θεωρία του Μασκ, τόσο από πλευράς της διαθέσιμης από τον άνθρωπο τεχνολογία για την υλοποίησή της, όσο και για το αποτέλεσμα.

Το να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τον Άρη σε περιβάλλον αντίστοιχο της Γης (Terraform, όπως λέγεται, κάνοντας ένα λογοπαίγνιο) αγγίζει μάλλον τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δεν προσεγγίζει καν τις όποιες πιθανές δυνατότητες να αποικηθεί ο πλανήτης αυτός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.