Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας
Τα νέα Galaxy Note 10 για πρώτη φορά έρχονται σε δύο μεγέθη, συνδυάζοντας τον κομψό σχεδιασμό με τις υψηλές επιδόσεις και τα εργαλεία παραγωγικότητας.

Εν μέσω θέρους η Samsung έκανε χθες στη Νέα Υόρκη τα αποκαλυπτήρια των νέων μοντέλων σειράς Galaxy Note, το

Galaxy Note10 και το Galaxy Note10+, τα οποία θα είναι διαθέσιμασ την ελληνική αγορά από τις 23 Αυγούστου. Στην αίθουσα της Νέας Υόρκης η εταιρεία παρουσίασε κι ένα ακόμα smartphone με δυνατότητα σύνδεσης 5G, το οποίο θα είναι διαθέσιμο μόνο σε επιλεγμένες αγορές, μεταξύ των οποίων μάλλον δεν θα περιλαμβάνεται η δική μας. Ποιά είναι όμως τα χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της εταιρείας;

Τα νέα Galaxy Note 10 για πρώτη φορά έρχονται σε δύο μεγέθη, συνδυάζοντας τον κομψό σχεδιασμό με τις υψηλές επιδόσεις και τα εργαλεία παραγωγικότητας, συστατικά στοιχεία που έχουν δημιουργήσει μια πιστή βάση χρηστών τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά στο Galaxy Note 10, έχει οθόνη 6,3 ίντσες με ανάλυση FHD+ και ελάχιστα «περιθώρια» - η οθόνη καλύπτει το 92% της πρόσοψης. Για να επιτευθχεί αυτό η εμπρόσθια κάμερα των 10MP βρίσκεται σε μια μικρή οπή στο κέντρο του πάνω μέρους της οθόνης ενώ ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη όπως και στη σειρά Galaxy S10. Τόσο η εμπρόσθια επιφάνεια του κινητού, όσο και η πίσω όψη, προστατεύονται από Gorilla Glass 6

Αντίστοιχα είναι και τα χαρακτηριστικά της οθόνης του Galaxy Note 10+ με την διαφορά να εντοπίζεται στο μέγεθος - πρόκειται για την μεγαλύτερη οθόνη που έχουμε δει ποτέ σε Galaxy Note μοντέλο η οποία φτάνει τις 6,8 ίντσες με ανάλυση WQHD+.

Και οι δύο συσκευές διαθέτουν την βραβευμένη Dynamic AMOLED οθόνη και υποστηρίζουν το πρότυπο HDR10+ ενώ επιδεικνύουν και υψηλή χρωματική ακρίβεια – διαθέτουν δυναμική χαρτογράφηση τόνων και 98% ομοιομορφία χρώματος και φωτεινότητας ενώ οι συσκευές μειώνουν το μπλε φως για την προστασία των ματιών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα του χρωματικού εύρους για άνετη θέαση.

Όσον αφορά στις φωτογραφικές δυνατότητες του κινητού, τόσο το Galaxy Note10 όσο και το Galaxy Note10+ διαθέτουν το ίδιο σύστημα φακών το οποίο αποτελείται από τρεις κάμερες με κάθετη διάταξη - έναν τηλεφακό στα 12MP με οπτικό σταθεροποιητή και 2x οπτικό zoom, έναν ευρυγώνιο φακό 16MP στη μέση με «μεταβλητό» διάφραγμα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού κι έναν υπερευρυγώνιο φακό στα 12MP με FoV (Field of View) 123 μοιρών - καθώς και ένα 3D ToF αισθητήρα στα 10MP για καλύτερες λήψεις «bokeh» συγκριτικά με την περασμένη γενιά.

Για πρώτη φορά μάλιστα η κορεατική εταιρεία ακολουθεί την πλειονότητα των ανταγωνιστών και αφαιρεί τη θύρα ακουστικών (3.5mm), στηρίζοντας τη θύρα USB-C και αποκτώντας με τον τρόπο αυτό ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Στην περίπτωση του Galaxy Note10+ η μπαταρία έχει χωρητικότητα 4.300mAh και υποστηρίζει ταχεία φόρτιση 45W, ενώ το Galaxy Note 10 έχει μπαταρία χωρητικότητας 3.500mAh με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 25W.

Επί ευρωπαϊκού εδάφους και οι δύο συσκευές φορούν τον Exynos 9825 SoC επεξεργαστή της Samsung που κατασκευάζεται στα 7nm, υποσχόμενο 20% καλύτερες επιδόσεις στον επεξεργαστή και 45% στη GPU.

Εξακολουθώντας να δίνει έμφαση στα παιχνίδια, η Samsung παρουσιάζει στις φετινές συσκευές της τη λειτουργία Gamebooster που λειτουργεί με βάσει την Τεχνητή Νοημοσύνη και βελτιώνει την απόδοση και την κατανάλωση ενέργειας. Παράλληλα το κινητό διαθέτει το πιο λεπτό σύστημα ψύξης θαλάμου ατμών στον κόσμο, το οποίο εξασφαλίζει την βέλτιστη απόδοση διατηρώντας το μοναδικό στυλ της συσκευής. Ακόμα, με την υπηρεσία online gaming streaming PlayGalaxy Link, οι χρήστες μπορούν να συνεχίσουν το παιχνίδι τους από το σημείο που το άφησαν στο PC, χωρίς να απαιτείται αποθήκευση τοπικά.

Κατά τα λοιπά το Galaxy Note 10 έχει RAM 8GB ενώ το Note 10+ έχει RAM 12GB. Ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 256GB και στην περίπτωση του Note 10+ είναι επεκτάσιμος μέσω microSD κάρτας.

Κατά την παρουσίασή της η εταιρεία έδωσε έμφαση και στα εργαλεία παραγωγικότητας που περιλαμβάνει η νεά συσκευή. Μεταξυ αυτών ήταν φυσικά το περίφημο αδιάβροχο S-Pen, το οποίο μοιάζει αρκετά με το περσινό, υποστηρίζει όμως ακόμα περισσότερες Air gestures για διάφορες εφαρμογές ενώ μέσω αυτού μπορείτε να εναλλάξετε την οπίσθια με την μπροστινή κάμερα χωρίς να χρειάζεται να έχετε το κινητό στο χέρι σας. Επιπλέον το Galaxy Note10 ενσωματώνει τη λειτουργία Σύνδεση σε Windows (Link to Windows) κατευθείαν από τις Γρήγορες Ρυθμίσεις της συσκευής. Με ένα μόνο κλικ, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν στο Windows 10 PC τους. Εκεί, μπορούν να δουν τις ειδοποιήσεις τους, να στείλουν και να λάβουν μηνύματα, και να δουν πρόσφατες φωτογραφίες χωρίς να διακόψουν την εργασία τους για να ελέγξουν το smartphone τους.

Όσον αφορά στην τιμή τα Galaxy Note 10 και Galaxy Note+ θα κυκλοφορήσουν στα €999 και €1149 αντίστοιχα. Διαθέσιμα χρώματα είναι τα Aura Black, Aura Glow, Aura White για το Galaxy Note10+ ενώ το Galaxy Note10 θα διατεθεί στα χρώματα Aura Black, Aura White και Aura Pink.

Οι τεχνικές προδιαγραφές των Galaxy Note 10, Note10+ με μια ματιά

GALAXY NOTE 10

Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας
Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας
Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας
Στις 23 Αυγούστου στην Ελλάδα το Galaxy Note 10- Τιμή και χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider