H Microsoft «σκοτώνει» τα Windows phone

Viber Whatsapp Μοιράσου το
H Microsoft «σκοτώνει» τα Windows phone
Καμία ενημέρωση ασφαλείας από τις 10 Δεκεμβρίου 2019. «Γυρίστε σε Android ή iOS», συμβουλεύει η εταιρεία.

Από την πρίζα κι επισήμως βγάζει τα κινητά που τρέχουν λειτουργικό Windows 10 Mobile η Microsoft. Η διακοπή θα γίνει στις 10 Δεκεμβρίου 2019 και πλέον εταιρεία συνιστά στους χρήστες του λειτουργικού της να έχουν αποκτήσει ένα Android ή ένα iOS τηλέφωνο μέχρι τότε.

Κατά την επικαιροποίηση στις 14 Ιανουαρίου της ιστοσελίδα της Microsoft στην κατηγορία συνήθεις ερωτήσεις η εταιρεία ανέφερε:
«Το τέλος της ημερομηνίας υποστήριξης θα ισχύσει για όλα τα προϊόντα των Windows 10 Mobile, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 Mobile και των Windows 10 Mobile Enterprise. Οι χρήστες των Windows 10 Mobile δεν θα μπορούν πλέον να λαμβάνoυν ενημερώσεις ασφαλείας, ενημερώσεις άμεσων επιδιορθώσεων και άλλες τεχνικές ενημερώσεις περιεχομένου από τη Microsoft».

Όπως διευκρινίζεται στην ενότητα «Τι πρέπει να κάνουν οι πελάτες Windows 10 Mobile » οι χρήστες Windows phones «καλό θα ήταν να αποκτησουν μια συσκευή Android ή iOS μέχρι τότε».

Να σημειωθεί ότι οι χρήστες των κινητών με λειτουργικό Windows 10 σταμάτησαν να λαμβάνουν γενικές ενημερώσεις - εκτός από ενημερώσεις ασφαλείας - ήδη από τον Οκτώβριο του 2017 με την έκδοση 1709. Ωστόσο η εταιρεία συνέχισε να εκδίδει ενημερώσεις ασφαλείας για τους Windows 10 Mobile χρήστες για περισσότερο από ένα χρόνο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η ανακοίνωση της Microsoft δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κινητά του τηλέφωνα με λειτουργικό Microsoft, ωστόσο χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας οι κινητές συσκευές Windows θα είναι εκτεθειμένες σε επιθέσεις ασφαλείας και κακόβουλα λογισμικά - δηλαδή τα προσωπικά σας δεδομένα μπορεί εύκολα να βρεθούν σε χέρια κυβερνοεγκληματιών.

Μάλιστα η Microsoft προτείνει και συγκεκριμένες συσκευές τηλεφώνων σε όσους θελήσουν σύντομα να κάνουν την μετάβαση. Μεταξύ αυτών τα OnePlus 6T, Samsung Galaxy S9 ή Google Pixel 3 καθώς και iPhone 7, iPhone 8, iPhone XR, και iPhone XS.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider