«Κατεβαίνει» εσπευσμένα το Google+

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Κατεβαίνει» εσπευσμένα το Google+
Tο Google+ πρόκειται πλέον να κλείσει για τους καταναλωτές τον ερχόμενο Απρίλιο, αντί του Αυγούστου που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο.

Άλλη μία διαρροή προσωπικών δεδομένων από την υπηρεσία Google+ εντόπισε η Alphabet, με αποτέλεσμα η εταιρεία να επισπεύσει κατά τέσσερις μήνες το χρονοδιάγραμμα του κλεισίματος της υπηρεσίας για τους καταναλωτές.

Το νέο πρόβλημα ασφαλείας επηρέασε συνολικά 52,5 εκατομμύρια χρήστες. Εξωτερικοί developers μπορεί να απέκτησαν πρόσβαση σε δεδομένα αυτών των χρηστών όπως το όνομά τους, η διεύθυνση email, το επάγγελμα και η ηλικία τους.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι τα προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών της υπηρεσίας Google+ εκτέθηκαν σε κίνδυνο την περίοδο μεταξύ του 2015 και του Μαρτίου του 2018.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Google, το πρόβλημα υπήρξε μόλις για έξι ημέρες, μεταξύ 7 και 13 Νοεμβρίου.

Η Google ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι προγραμματιστές εφαρμογών που κατά λάθος είχαν αυτή την πρόσβαση για έξι ημέρες τη γνώριζαν ή τη χρησιμοποίησαν κακόβουλα».

Σε κάθε περίπτωση, το Google+ πρόκειται πλέον να κλείσει για τους καταναλωτές τον ερχόμενο Απρίλιο, αντί του Αυγούστου που αρχικώς ήταν προγραμματισμένο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider