Το συγκρότημα γραφείων Floreasca Park στο Βουκουρέστι, αξίας άνω των 100 εκατ. ευρώ, είναι  η νέα από κοινού επένδυση της Zeus Capital και της Κινεζικής FOSUN μέσω της εταιρίας της Resolution Property

Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης επενδυτικής στρατηγικής του ομίλου Zeus του οποίου το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη περιλαμβάνει επενδύσεις σε μεγάλα συγκροτήματα γραφείων και άλλων ακινήτων στη Βουδαπέστη, στη Βαρσοβία, στο Βουκουρέστι και στη Σόφια.

Το νεοαποκτηθέν συγκρότημα συνολικού εμβαδού 42.000 τ.μ. κατασκευάστηκε το 2013 από την Portland Trust και πληροί τις πλέον σύγχρονες τεχνολογικές προδιαγραφές για το περιβάλλον και την βιωσιμότητα. Είναι μισθωμένο σε μεγάλες Ευρωπαϊκές και διεθνείς εταιρίες, όπως η Oracle, η  Allianz, η Kellogg, η Ursus, η BASF και άλλες. Πωλητής είναι η GLL real estate μέλος του Macquire Group.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την νέα μας επένδυση στο συγκρότημα Floreasca Park στο Βουκουρέστι. Η ποιότητα του νέου συγκροτήματος γραφείων, οι εξαιρετικές αποδόσεις, η συνεργασία με επίλεκτους διεθνείς επενδυτές σε μια ακόμα επένδυση της Zeus επιβεβαιώνουν την δυναμική πορεία και την επιτυχή στρατηγική  του ομίλου για τις επόμενες προκλήσεις. Η νέα απόκτηση είναι το αποτέλεσμα συνεργειών που βασίζονται στη σκληρή δουλειά ικανών συνεργατών και στην εμπιστοσύνη των επενδυτών μας, στοιχεία που διασφαλίζουν την επιτυχή πορεία του Ομίλου Zeus», δήλωσε σχετικά ο Πρόεδρος του ΔΣ & CEO του Ομίλου Zeus, κ Στέλιος Ζαββός.

Ποια είναι η Zeus Capital

Η Zeus Capital είναι μια διεθνής εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων, ειδικευόμενη στις επενδύσεις και διαχείριση των ακινήτων. Η εταιρεία, μέσω του δικτύου και των συνδέσμων της, δραστηριοποιείται επί του παρόντος στην Ευρώπη, και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ειδικευμένη στις επενδύσεις επαγγελματική ομάδα, η οποία πλαισιώνεται από παγκόσμιας κλάσης ομάδα συμβούλων, έχει μεγάλη διαχειριστική και εκτελεστική εμπειρία  σε ένα ευρύ φάσμα συναλλαγών ακινήτων, χρηματοδοτήσεων και εξαγορών.

Η εταιρεία διαθέτει μια ευέλικτη και ισχυρή επενδυτική πλατφόρμα που καλύπτει τις επενδυτικές ανάγκες ενός ευρέος φάσματος επενδυτών,  η οποία περιλαμβάνει εταιρικά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, Κρατικά Ταμεία επενδυτικών κεφαλαίων καθώς και ιδιώτες που διαθέτουν μεγάλα κεφάλαια. 

Όσο για τον Ιδρυτή, Πρόεδρο και CEO του Ομίλου Zeus, κ. Στέλιο Ζαββό, είναι Πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας ORILINA ΑΕΕΑΠ που επενδύει σε ακίνητα στην Ελλάδα, Πρόεδρος του Harvard Business School Club of Greece και Πρόεδρος του φιλανθρωπικού ιδρύματος SOLIDARITYNOW που έχει βοηθήσει περισσότερους από 300,000 αναξιοπαθούντες.

Διαβάστε επίσης: