Τιμές – φωτιά για τα νεόδμητα ακίνητα της Αθήνας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τιμές – φωτιά για τα νεόδμητα ακίνητα της Αθήνας
Πόσο κοστίζουν τα νεόδμητα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ποιες περιοχές διαθέτουν τα περισσότερα νεόδμητα. Τι δείχνουν τα στοιχεία της γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων, Spitogatos.

Στα νότια προάστια της Αθήνας βρίσκονται τα περισσότερα νεόδμητα προς πώληση στην Αθήνα και συγκεκριμένα σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Ελληνικό, ο Άλιμος και η Ηλιούπολη. Μεγάλο ποσοστό νεόδμητων κατοικιών βρίσκεται και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, ενώ νεόδμητα δύσκολα βρίσκει κανείς στο κέντρο.

Καθώς η ζήτηση για αγορά νεόδμητων ακινήτων παραμένει ισχυρή τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές.

Αττική

Όπως προκύπτει από τα τελευταία στοιχεία της γνωστής ιστοσελίδας αγγελιών ακινήτων, Spitogatos, στην πρώτη θέση της λίστας των περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα ακίνητα, διαθέσιμα προς πώληση, βρίσκεται το Ελληνικό με μέση τιμή 4,163 ευρώ ανά τ.μ.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Άλιμος με μέση τιμή 3,812 ευρώ ανά τ.μ., στην τρίτη θέση ο Χολαργός, με μέση τιμή 2,894 ευρώ ανά τ.μ., στην τέταρτη η Λυκόβρυση με μέση τιμή 2,560 ευρώ ανά τ.μ., ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ηλιούπολη με μέση τιμή 2,630 ευρώ ανά τ.μ.

Ακολουθούν, στη συνέχεια, τα Βριλήσσια με μέση τιμή 2,821 ευρώ ανά τ.μ., το Ηράκλειο με 2,518 ευρώ ανά τ.μ., η Πεύκη με 2,827 ευρώ ανά τ.μ., η Γλυφάδα με την υψηλότερη μέση τιμή στα 4,534 ευρώ ανά τ.μ, ενώ τη δεκάδα συμπληρώνει η Αγία Παρασκευή με μέση τιμή τα 2,888 ευρώ ανά τ.μ.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, στην πρώτη θέση της λίστας των περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα ακίνητα, διαθέσιμα προς πώληση, βρίσκεται η Θέρμη με μέση τιμή τα 1,381 ευρώ ανά τ.μ. και ακολουθούν η Ευκαρπία με μέση τιμή 1,066 ευρώ ανά τ.μ. η Τούμπα με 1,995 ευρώ ανά τ.μ., η Χαριλάου με 2,018 ευρώ ανά τ.μ, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Πυλαία με μέση τιμή τα 1,821 ευρώ ανά τ.μ.

spitogatos-pinakas-neodmita

«Οικονομικός κορεσμός στο κέντρο της Αθήνας»

«Παρατηρούμε μέσα από τα δεδομένα μας ότι καταρχάς έχουν αυξηθεί συνολικά οι αγγελίες νεόδμητων κατοικιών, αλλά και ότι το ενδιαφέρον για νεόδμητες κατοικίες έχει στραφεί σε συγκεκριμένα προάστια της Αττικής. Το έργο ανάπτυξης του Ελληνικού δείχνει να έχει παίξει ρόλο στην πρωτιά της περιοχής όσον αφορά στην πλειονότητα νεόδμητων, ενώ το έχει φέρει ψηλότερα και στη ζητούμενη αξία ανά τ.μ.», δηλώνει ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, σχολιάζοντας τα στοιχεία της πλατφόρμας.

Όπως προσθέτει ο κ. Μελαχροινός, το κέντρο της Αθήνας απουσιάζει από τη δεκάδα περιοχών με τα περισσότερα νεόδμητα, καθώς έχει επέλθει οικοδομικός κορεσμός.

«Στη Θεσσαλονίκη πάλι, που έχει τελείως διαφορετικό πολεοδομικό σχεδιασμό και αναπτυξιακό περιθώριο, πολλά νεόδμητα ακίνητα καταγράφονται σε περιοχές πέριξ του Κέντρου και κυρίως ανατολικά. Αυτά είναι και τα ακριβότερα», καταλήγει ο κ. Μελαχροινός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider