Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:54

Ινδία: Σε επιφυλακή για τον κίνδυνο καύσωνα - Έως τους 48°C έφτασε ο υδράργυρος

22:41

ΔΕΗ: Με συνολικές προσφορές 18 δισ. έκλεισε το βιβλίο της ΑΜΚ – 4,25 δισ. αντλεί η εταιρεία

22:32

Οι πλαστικές συσκευασίες τροφίμων και ποτών η κυριότερη πηγή θαλάσσιας ρύπανσης

22:17

Επικοινωνία Τραμπ - Ερντογάν: «Τα ζητήματα με το Ιράν μπορούν να επιλυθούν»

22:05

Πετρέλαιο: «Βουτιά» 5% στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ - «Έχασε» τα 100 δολάρια το WTI

21:47

Χρυσός: Κέρδη 1% καθώς υποχωρούν πετρέλαιο και ομόλογα

21:41

Ιράν: Eξετάζει νέα πρόταση των ΗΠΑ, μετά την επίσκεψη του Πακιστανού μεσολαβητή

21:35

ΗΠΑ: Δίωξη στον Ραούλ Κάστρο για την κατάρριψη δύο αεροσκαφών το 1996

21:26

Πρακτικά Fed: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός παραμείνει επίμονος

21:15

Ευ. Μυτιληναίος: «Θα παράγουμε γάλλιο με χαμηλότερο κόστος από την Κίνα»

20:59

Βρετανία: Στις 18 Ιουνίου οι επαναληπτικές εκλογές με υποψήφιο τον δήμαρχο του Μάντσεστερ

20:40

Μητσοτάκης: Νέα λεωφορεία, νέοι συρμοί και συλλογικές συμβάσεις στις συγκοινωνίες - «Το είπαμε, το κάναμε»

20:26

Μιχαηλίδου: «Στην Αίγινα τα σχολικά γεύματα φτάνουν πλέον σε όλα τα δημοτικά σχολεία»

20:08

Πώς ο Ντόναλντ Τραμπ έπεσε στην παγίδα της Τεχεράνης

20:03

Νότια Κορέα: Αναστέλλεται η απεργία στη Samsung Electronics - Συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις

20:02

Κομισιόν: Χαιρετίζει την πολιτική απόφαση για την εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ

19:52

Ναυπηγεία Σαλαμίνας: Για πρώτη φορά ελληνική συμμετοχή στην κατασκευή της γαλλικής φρεγάτας Amiral Louzeau

19:44

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 62,4 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α' τρίμηνο - Πάνω από 1 δισ. ο κύκλος εργασιών

19:42

Το ισοζύγιο της Fed: Γιατί η συρρίκνωση είναι η λάθος απάντηση στο λάθος ερώτημα

19:30

Παπαθανάσης: Οι δανειακοί πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης ολοκληρώνονται στο 100%, σύμφωνα με τον προγραμματισμό

19:24

Ευρωαγορές: Κέρδη στους δείκτες με πληθωρισμό και ομόλογα στο επίκεντρο

19:20

Τραμπ για Ιράν: «Ή υπογράφουν συμφωνία ή θα τελειώσουμε τη δουλειά»

19:04

Ως το τέλος του χρόνου η διοικητική αναδιάρθρωση της Επιτροπής - Κλειδί ο επόμενος προϋπολογισμός

18:48

Μπέζος για «φούσκα» τεχνητής νοημοσύνης: «Δεν πρέπει να ανησυχείτε»

18:31

Βρετανία: Αιφνιδιαστική παραίτηση του αναπληρωτή πρέσβη στην Ουάσινγκτον

18:26

Διάβημα ΥΠΕΞ στο Ισραήλ για τον στολίσκο: «Απαράδεκτη η συμπεριφορά προς τους Έλληνες πολίτες»

18:21

Χατζηδάκης στο Βερολίνο: Η Ελλάδα έχει αναδειχθεί σε παράδειγμα επιτυχίας

18:20

Στη Λακωνία την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

18:06

ΔΟΑΕ: Η επίθεση στον πυρηνικό σταθμό των ΗΑΕ προκάλεσε «σοβαρή ανησυχία»

18:03

Quest: Αύξηση πωλήσεων και κερδών μετά από φόρους στο α’ τρίμηνο

reader insider