Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

17:11

Από το 2001 έως σήμερα έχουν καταγραφεί στον ΠΟΥ περίπου 100 κρούσματα του ιού Nipah στην Ινδία

17:00

«Γαλάζια» τα ευέλικτα σταθερά τιμολόγια ρεύματος – «Κλειδώνουν» οι κανόνες για τη λιανική

16:46

Τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη επισκέπτεται ο ΥΦΥΠΕΞ Χ. Θεοχάρης

16:36

Τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού τη Δευτέρα το βράδυ στον ΣΚΑΪ

16:29

Προβλήματα απ’ την επέλαση της κακοκαιρίας σε αρκετές περιοχές της χώρας

15:57

BYD: Πτώση πωλήσεων για πέμπτο συνεχόμενο μήνα

15:42

Μεντβέντεφ: Αποτελεσματικός ηγέτης που επιδιώκει την ειρήνη ο Τραμπ

15:28

Τσαβδαρίδης: Στο ΥΠΑΑΤ τα προβλήματα των κτηνοτρόφων της Ημαθίας

15:13

Μαρινάκης: Αποκλείεται συγκυβέρνηση με την Ελληνική Λύση - Το ΠΑΣΟΚ υιοθετεί ρητορική Κωνσταντοπούλου

14:58

Τσουκαλάς: Αιχμές για την ανάρτηση του Πρωθυπουργού για το δυστύχημα στη Βιολάντα

14:53

Συζήτηση Πιερρακάκη - Σαντέλ για οικονομία, ανισότητες, αξιοκρατία και ψηφιακές προκλήσεις

14:48

Τουρκία: Οκτώ νεκροί και 26 τραυματίες σε δυστύχημα με λεωφορείο στην Αττάλεια

14:21

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το πράσινο τιμολόγιο τον Φεβρουάριο - Στα 13,9 λεπτά ανά kWh για 3ο μήνα

14:13

ΕΜΥ: Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία μέχρι τη Δευτέρα

14:00

ΕΚΤ: Η άνοδος του ευρώ ο νεότερος κίνδυνος για τις προοπτικές του πληθωρισμού

13:39

Παπασταύρου: Από σήμερα σε ισχύ τα πορτοκαλί τιμολόγια για επιχειρήσεις με έξυπνους μετρητές

13:24

Λιβάνιος: Ηλεκτρονική ψήφος σε ψηφιακά εκλογικά τμήματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2028

13:15

«Βιολάντα»: Σταμάτησαν οι έρευνες στο εργοστάσιο υπό τον φόβο νέας έκρηξης

13:00

Ακίνητα: «Βαρύ» το κόστος της Στέγασης, «μαύρη πρωτιά» για τα ελληνικά νοικοκυρά

12:52

Χουάνγκ ( Nvidia): Η επένδυση στην OpenAI «ποτέ δεν ήταν δέσμευση»

12:39

Ιράν: Χαρακτήρισε τους ευρωπαϊκούς στρατούς τρομοκρατικές οργανώσεις

12:33

Σε πλήρη λειτουργία παραδίδεται αρχές του 2027 το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης - ΙΣΝ

12:27

Λήγει η τελευταία συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για πυρηνικό αφοπλισμό

12:20

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

12:10

Ναυτιλία: Μάστιγα η εγκατάλειψη πληρωμάτων

12:00

Χαμενεΐ : Μια αμερικανική επίθεση θα πυροδοτούσε έναν περιφερειακό πόλεμο

11:48

Bitcoin: Κάτω από τα $80.000 - Χάθηκαν $111 δισ. από τα crypto σε 24 ώρες

11:35

ΓΓΠΠ: Σύγκληση της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου για την επέλαση της κακοκαιρίας

11:28

Ομόλογα: Τα μεγάλα ελλείμματα ΗΠΑ και Ιαπωνίας πιέζουν ανοδικά τις αποδόσεις

11:21

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένα βήμα πριν την άνοδο στη Super League 1 των αγορών

gazzetta
gazzetta reader insider insider