Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

15:11

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για πιθανή συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν στο Ορμούζ

15:02

Πλατφόρμα myAGRO: Σε λειτουργία η νέα Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2026

14:59

Μπέσεντ: «Συμφωνία με Ιράν για άνοιγμα του Ορμούζ σήμερα ή αύριο» - Τι ζητά το Ιράν

14:54

Ανδρουλάκης: «Η κλιματική κρίση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως άλλοθι για τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού»

14:49

Lonely Planet: Αυτό το μέρος της Ελλάδας είναι ιδανικό για διακοπές τον Αύγουστο

14:47

Προειδοποίηση αγροτών: Έρχονται νέες αυξήσεις τιμών στο λάδι λόγω του καύσωνα

14:46

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε καφέ το πρωί

14:41

Ολοκληρώθηκε το «Youth’s Financial Literacy» της Πειραιώς σε συνεργασία με το The Tipping Point

14:38

Πλεύρης: «Η Ελλάδα ζητά μηχανισμό αναστολής ασύλου σε περιπτώσεις μαζικών μεταναστευτικών ροών»

14:30

Πολιτική αβεβαιότητα και θεσμική αδυναμία στην εξίσωση του κόστους δανεισμού

14:28

McDonald's: Κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις στις ΗΠΑ παρά τις προσφορές

14:05

Κικίλιας: Πάνω από 23,2 εκατ. ευρώ σε περισσότερους από 281.000 νησιώτες

14:04

Η Καλαμαριά ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Έχουν ακόμη περιθώρια ανόδου τα ακίνητα;

14:04

Πυρκαγιές: Σε "Red Code" αύριο σε Αττική, Εύβοια και Βόρειο Αιγαίο

13:58

Σε Ψάθα, Λούμπα και Μέγαρα μετέβη χθες το βράδυ ο Τουρνάς

13:58

Ολλανδία: Μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς σε φυσικό καταφύγιο της Λιμβουργίας

13:53

Θέουτα: Το Μαρόκο δηλώνει ότι είχε προειδοποιήσει την Ισπανία για τον μεταναστευτικό κίνδυνο

13:26

Palantir: Νέα αύξηση στις προβλέψεις για τα έσοδα του έτους - Άλμα 14% για τη μετοχή

13:24

Ο Ιούλιος 2026 ήταν ο πιο ζεστός μήνας που έχει ποτέ καταγραφεί στη Γαλλία

13:20

Έρευνα ΕΕΑ-Pulse: Το 83% στηρίζει τη μείωση ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και ΕΦΚ στα καύσιμα

13:13

Διατακτικές σίτισης: Επιστολή κοινωνικών εταίρων στο ΥΠΕΘΟΟ για αύξηση του ημερήσιου ορίου στα 10 ευρώ

13:02

Το ασύλληπτο κόστος των πυρκαγιών

13:02

Λίβανος και Ισραήλ πραγματοποιούν νέο γύρο συνομιλιών στη Ρώμη - Ο 7ος κατά σειρά

12:52

Τι αλλάζει με το νέο Κανονισμό της ΕΕ για την ανακύκλωση συσκευασιών

12:37

Deloitte: Αισιόδοξοι οι Έλληνες CEOs για την απόδοση των επιχειρήσεών τους

12:29

UBS: Ξεκινά την κάλυψη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τιμή στόχο τα 55 ευρώ

12:27

Νικολάου (Τράπεζα Κύπρου): Προς το άνω άκρο του στόχου για ROTE, υψηλότερα επιτοκιακά έσοδα

12:15

Η EY Ελλάδος διακρίθηκε με το Σήμα Διαφορετικότητας για τη δέσμευσή της στη συμπερίληψη

11:54

Χτύπημα σε πλοίο ελληνικών συμφερόντων στα Στενά του Ορμούζ - Αγνοείται ένας ναυτικός

11:53

ΕΤΕ: Ευρώπη και τρόφιμα κρατούν τις ελληνικές εξαγωγές σε θετική τροχιά


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider