Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Τέσσερα εμβληματικά ακίνητα της Αθήνας που αποκτούν και πάλι ζωή 
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate αυξάνεται διαρκώς. Τέσσερα μεγάλα κτήρια πρόκειται να αλλάξουν χέρια και να αποκτήσουν ξανά «ζωή».

Με το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ελληνικό real estate να αυξάνεται διαρκώς και τα καλά ακίνητα να παραμένουν λίγα στη χώρα μας, πολλά εμβληματικά κτήρια που έμειναν κενά, ή δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ αποκτούν «ζωή».

Δείτε τέσσερα από τα κτήρια που πρόκειται να αλλάξουν χέρια και χρήση το επόμενο διάστημα:

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ακίνητα, ο Πύργος του Πειραιά δεν απέκτησε ποτέ «ζωή» γιατί ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή του ακινήτου που δεσπόζει στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας είχε ξεκινήσει το 1972 και σταμάτησε δύο χρόνια αργότερα ενώ είχε ολοκληρωθεί μόνο η κατασκευή του φέροντος οργανισμού. Το 1983 έγινε επένδυση των εξωτερικών επιφανειών του κτηρίου με γυάλινα και μεταλλικά ελάσματα. Από τους 25 ορόφους του κτηρίου μόλις το ισόγειο και ο πρώτος έχουν λειτουργήσει ανά καιρούς. Τώρα σε σχετικό διαγωνισμό του δήμου Πειραιά για την αξιοποίηση του ακινήτου υποβλήθηκε μια προσφορά από την κοινοπραξία των Prodea Investments – Dimand – EBRD. Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο αξιοποίησης προβλέπει την μετατροπή του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά σε μικτής χρήσης κτήριο με χώρους λιανεμπορίου, γραφεία και ξενοδοχείο μέσω μιας επένδυσης 50 εκατ. ευρώ. 
 

Νέα ζωή αναμένεται να αποκτήσει και το μεγάλο εμπορικό κέντρο Athens Heart στην οδό Πειραιώς, το οποίο υπό την καθοδήγηση του αμερικανικού ομίλου Hines ανακατασκευάζεται και θα επαναλειτουργήσει την άνοιξη του 2021 ως premium εκπτωτικό κέντρο επιφάνειας 22.000 τ.μ. με την επωνυμία Gazi Outlet. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το εκπτωτικό κέντρο θα διαθέτει καταστήματα μισθωμένα σε μεγάλες μάρκες ένδυσης και υπόδησης αλλά και κινηματογραφικές αίθουσες.

Ένα ακόμη εμβληματικό κτήριο που στέγαζε Μέσα Ενημέρωσης είναι αυτό του ΔΟΛ επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το ακίνητο πωλήθηκε το 2010 στην Εθνική Leasing έναντι 26 εκατ. ευρώ μέσω μια συμφωνίας πώλησης & επαναμίσθωσης (sale & leaseback). Πλέον το ακίνητο βρίσκεται προς πώληση μέσω διαγωνισμού που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου με αρχική τιμή προσφοράς τα 22 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον από επενδυτές που θέλουν να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο. Το κτήριο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.956 τμ, βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 1.984 τμ. Έχει τέσσερα υπόγεια, ισόγειο, πέντε ορόφους και δώμα.

Είναι δύσκολο να μην παρατηρήσει κανείς το κτήριο της Ελευθεροτυπίας όταν κατεβαίνει την Ηλία Ηλιού. Το κτήριο είναι άδειο από τότε που η εφημερίδα έκλεισε για δεύτερη και οριστική φορά τον Δεκέμβριο του 2014. Το ακίνητο πωλήθηκε μέσω πλειστηριασμού στις 29 Οκτωβρίου 2018 στην εταιρεία «Value Τουριστική» θυγατρική εταιρεία του ομίλου ανάπτυξης ακινήτων Dimand Real Estate, η οποία πρόσφερε το ποσό των 10,88 εκατ. ευρώ που αποτελούσε και την τιμή εκκίνησης. Εντός των επόμενων μηνών αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής του κτηρίου, το οποίο θα διατηρήσει τη χρήση γραφείων και τότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η εξαγορά της «Value Τουριστική» από την Grivalia. Το ακίνητο διαθέτει συνολική επιφάνεια 14.427 τ.μ., περιλαμβάνοντας δύο υπόγεια κι έξι ορόφους ανωδομής.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

11:36

Η Σεούλ καθησύχασε την Πιονγκγιάνγκ για τα στρατιωτικά γυμνάσιά της με την Ουάσινγκτον

11:32

Πετρέλαιο: Νέα άνοδος στις τιμές μετά την επίθεση σε πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

11:29

Ξεκινά η δίκη κατά της Meta για εθισμό ανηλίκων

11:25

Παραιτείται από πρόεδρος της Geely ο Λι Σούφου - Διατηρεί τον συνολικό έλεγχο

11:16

Lancet Planetary Health: Ακόμη χειρότερη απειλή για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας η αύξηση της θερμοκρασίας

11:03

Χρηματιστήριο: Σε πτωτικό τέμπο ο Γενικός Δείκτης - Πιέσεις στις τράπεζες

10:48

Απώλειες στις ευρωαγορές με φόντο την αλλαγή στάσης της Τεχεράνης

10:26

Anthropic: Έσοδα 65 δισ. και αποτίμηση 965 δισ. δολάρια πριν από την IPO

09:58

Η Frasers αύξησε το ποσοστό της στην Hugo Boss στο 48%

09:57

Ινδονησία: Σεισμός 6,1 βαθμών ανοιχτά της Σουμάτρα

09:49

ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ στο χαμηλότερο επίπεδο και των δυο θητειών του

09:32

Η Ευρώπη ενισχύει το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά ταξιδιών αναψυχής

09:20

Το Ιράν απειλεί να περάσει στην «επίθεση»

08:59

Διπλός σεισμός στη Βενεζουέλα: 6.438 νεκροί

08:42

Τι έψαξαν οι Έλληνες στο Google φέτος το καλοκαίρι

08:35

Η νέα εποχή που ανατέλλει για τους Λος Άντζελες Λέικερς

08:30

Η αγορά ακινήτων τα τέλη του 2026: Προοπτικές και προβληματισμοί

08:28

Κτηματολόγιο: Τι μπορεί να σημαίνει μια αεροφωτογραφία του 1945 για ακίνητα και ιδιοκτησίες

08:11

Νετανιάχου - Κούσνερ: Αμερικανός στρατηγός θα επιβλέψει τον αφοπλισμό της Χαμάς

07:59

Πρέσβειρα ειδικών αποστολών - Το ποδαρικό στη Βουλή - Η ευρω-αντεπίθεση του ΠΑΣΟΚ

07:47

Στα 52,42 δισ. ευρώ εκτοξεύτηκαν τα χρέη στο ΚΕΑΟ - 1,5 εκατ. οφειλέτες χρωστούν έως 15.000

07:38

Πυρκαγιές: Άρχισαν οι αυτοψίες - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για επισκευές και ανακατασκευές

07:30

Θερινές εξοχικές κατοικίες: Ποιες είναι οι τιμές σε 5 επιλεγμένα νησιά - Το σερί ανόδου

07:19

ΕΥΔΑΠ: Βάζει «το νερό στο αυλάκι» για το νέο mega project «Ψυττάλεια 3.0»

07:12

Προϋπολογισμός: Ο φόρος εισοδήματος απογείωσε τις εισπράξεις - Πάνω από 9 δισ. ευρώ σε έναν μήνα

07:04

Το φθινοπωρινό τεστ των οίκων αξιολόγησης - Όταν το περιθώριο αξίζει περισσότερο από το βαρέλι - Οι δύο φάκελοι που συναντιούνται στα νησιά

23:56

Στο νοσοκομείο ο 89χρονος βασιλιάς της Νορβηγίας - Είναι ο μακροβιότερος μονάρχης στην Ευρώπη

23:42

Ομοσπονδία δασικών υπαλλήλων: «Η συμβολή του Antinero αναγνωρίστηκε καθολικά»

23:28

Εγγυητική 1,9 δισ. δολαρίων ζητά η Paramount μετά την αντιμονοπωλιακή αγωγή για WBD

23:14

Wall Street: «Κόκκινο 2 στα 2» με βαρίδι το Ιράν


reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider