Στην απόλυση 1.500 εργαζομένων παγκοσμίως προχώρησε η επενδυτική τράπεζα Μοrgan Stanley και σύμφωνα με το Business Insider η χρονική περίοδος δεν είναι τυχαία.

Όπως αναφέρεται δεν αποκλείεται να γίνουν ακόμα περισσότερες απολύσεις, λίγο πριν την περίοδο των εορτών, καθώς είναι σταθερή τακτική των τραπεζών για να «γλυτώνουν» την καταβολή των bonus.

Οι μειώσεις αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του συνολικού εργατικού δυναμικού της εταιρείας.

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN, οι περικοπές εργατικού δυναμικού κλίνουν περισσότερο προς τα τμήματα τεχνολογίας, περιλαμβάνουν όμως και απολύσεις στελεχών στις πωλήσεις, καθώς και στις δραστηριότητες συναλλαγών και έρευνας.

Οι επενδυτικές τράπεζες ανά τον κόσμο καταργούν θέσεις εργασίας, εν μέσω μείωσης των εσόδων από συναλλαγές και προσδοκίες ότι ολοένα και μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων θα διεκπεραιώνεται από ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Citigroup και Deutsche Bank είναι μεταξύ των τραπεζών που έχουν καταργήσει φέτός εκατοντάδες θέσεις εργασίας στα τμήματα trading.

Πρόστιμο 20 εκατ. ευρώ από τη Γαλλία

Παράλληλα, η Morgan Stanley καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 20 εκατ. ευρώ στις γαλλικές ρυθμιστικές αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, το κατάστημα της Morgan Stanley στο Λονδίνο κατηγορήθηκε ότι χρησιμοποίησε τακτικές «pump and dump», δηλαδή υπερτιμολόγησης μια μετοχής και στη συνέχεια άμεσης πώληση με στόχο το κέρδος, για να χειραγωγήσει τις τιμές κρατικών ομολόγων.