Το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα προσέχουν και οι εταιρείες παραγωγής ... αλκοόλ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα προσέχουν και οι εταιρείες παραγωγής ... αλκοόλ
Ο τομέας των αλκοολούχων ποτών απαιτεί επίσης πολλή ενέργεια.

Η βαριά βιομηχανία και οι ενεργειακές επιχειρήσεις δεν αποτελούν τους μοναδικούς κλάδους που έχουν "ριχτεί"' στη μάχη της μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ο τομέας των αλκοολούχων ποτών απαιτεί επίσης πολλή ενέργεια αλλά και αρκετό νερό για την παραγωγή ποτών. Για να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση, ορισμένες εταιρείες του χώρου αναπτύσσουν κτήρια που χρησιμοποιούν τόσο την τεχνολογία όσο και την ανανεώσιμη ενέργεια.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η Diageo ανακοίνωσε ότι ένα αποστακτήριο ουίσκι που κατασκευάστηκε στο Κεντάκι στοχεύει σε μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Σε δήλωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα, ο «γίγαντας» των ποτών απαριθμεί ορισμένα χαρακτηριστικά που ελπίζει ότι θα ενισχύσουν τη βιωσιμότητα του αποστακτηρίου και των λειτουργιών του. Αυτές περιλαμβάνουν τη λειτουργία των εγκαταστάσεων με 100% ανανεώσιμη ενέργεια, τη χρήση λαμπτήρων LED σε εσωτερικούς χώρους για ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης ενώ όλα τα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά.

Η ηλεκτρική ενέργεια που θα χρησιμοποιεί η επιχείρηση θα προέρχεται από «μακροπρόθεσμες συμβάσεις με τοπική εταιρεία» που θα επιτρέψουν να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως ανέφερε η εταιρεία.

«Η δέσμευση της Diageo για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι αξιέπαινη, καθώς η κατασκευή είναι ιστορικά μια διαδικασία υψηλής έντασης άνθρακα», δήλωσε ο Gregory Wetstone, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Συμβουλίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

«Θα ήταν υπέροχο αν κάθε ποτό που σερβίρεται στην Αμερική προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές», πρόσθεσε.

Ακόμη, τον Ιανουάριο, ο μεγαλύτερος ζυθοποιός στον κόσμο, η AB InBev, υπέγραψε ανάλογησυμφωνία με την εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας BayWa r.e ενώ η Acre Distilling με έδρα το Φορτ Γουόρθ ανακοίνωσε ότι συνεργάστηκε με την Circle L Solar για να αναπτύξει ηλιακά συστήματα.

Με πληροφορίες από το CNBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider