Στη δωρεά 50 καινούργιων αναπνευστήρων υψηλής τεχνολογίας οι οποίοι θα δημιουργήσουν 50 νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των ελληνικών νοσοκομείων προχώρησε η Παπαστράτος, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην άνιση μάχη που δίνει το σύστημα υγείας με την πανδημία του κορονοϊού. 

Σήμερα, Τρίτη, παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», 19 καινούριοι αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας, και θα εξοπλίσουν άμεσα αντίστοιχες νέες κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου, και πιο συγκεκριμένα στη ΜΕΘ του Κέντρου Αναπνευστικής Ανεπάρκειας και στη ΜΕΘ της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής.

παπαστρατος μεθ

Οι αναπνευστήρες που παραδόθηκαν είναι το πρώτο μέρος της δωρεάς της εταιρείας «Παπαστράτος». Τις επόμενες ημέρες θα παραδοθούν στο Υπουργείο Υγείας άλλοι 31, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό της δωρεάς της «Παπαστράτος», σε 50 καινούριους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Στόχος της εταιρείας είναι να συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού γι αυτό και προσφέρει 50 καινούργιους αναπνευστήρες υψηλής τεχνολογίας στις ΜΕΘ των ελληνικών νοσοκομίων. Και για να κατανοήσουμε το μέγεθος, 50 νέοι αναπνευστήρες αντιστοιχούν σε 50 νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων οι 19 παραδόθηκαν σήμερα», ανέφεραν στελέχη της εταιρείας στο insider.gr

παπαστρατοσ μεθ αναπνευστήρες

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί την εταιρεία «Παπαστράτος» για τη σημαντική συμβολή της στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.