Ο όμιλος Ingka (IKEA) «τρέχει» μεγάλες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο όμιλος Ingka (IKEA) «τρέχει» μεγάλες επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην «πράσινη ενέργεια» από τον όμιλο που κατέχει τα ΙΚΕΑ.

Ο όμιλος Ingka, στον οποίο ανήκουν τα περισσότερα καταστήματα επίπλων IKEA, σχεδιάζει να ξεπεράσει μέχρι το τέλος τον στόχο του 2020 για την παραγωγή και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και έχει θέσει ως στόχο να παράγει τόση ανανεώσιμη ενέργεια όση είναι και εκείνη που καταναλώνει, ανέφερε πριν από λίγες ημέρες ο επικεφαλής του ομίλου, Jesper Brodin.

Η επιχείρηση δαπάνησε 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ την περασμένη δεκαετία για αιολικά πάρκα, ηλιακούς συλλέκτες και αποθήκευση ενώ πρόσφατα προχώρησε και σε μια μεγάλη επένδυση σε ηλιακά πάρκα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε την εξαγορά ποσοστού 49% σε δύο ηλιακά πάρκα των Η.Π.Α. που πρόκειται να τεθούν σε λειτουργία τους προσεχείς μήνες.

Ο Brodin δήλωσε στο Reuters ότι η Ingka σχεδιάζει να συνεχίσει να επενδύει σε αιολικά και ηλιακά πάρκα σημειώνοντας ότι:

H έξυπνη πολιτική κατά της κλιματικής αλλαγής δεν πρέπει να έχει πρόσθετο κόστος, εκτιμά ο Brodin. Πρόκειται ουσιαστικά για μία έξυπνη επιχείρηση και σχετίζεται με το πως θα διαμορφωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο του μέλλοντος, σημειώνει, και προσθέτει ότι τα πάντα γύρω από τα ορυκτά καύσιμα και την χρήση των πόρων θα είναι ακριβά.

Οι δύο μεγαλύτερες επενδύσεις μέχρι σήμερα είναι η απόκτηση ενός αμερικανικού αιολικού πάρκου το 2014 έναντι 300 εκατ. δολαρίων και το 2019 η συμμετοχή σε υπεράκτιο αιολικό πάρκο στη Γερμανία, η οποία κόστισε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, δήλωσε εκπρόσωπος της Ingka.

Η Ingka κατέχει 367 καταστήματα IKEA, 23 εκθετήρια μικρότερου μεγέθους και 44 εμπορικά κέντρα σε 30 αγορές. Την Πέμπτη δήλωσε ότι θα εντατικοποιήσει την προσφορά ηλιακών πάνελ στα καταστήματα σε όλες τις αγορές της μέχρι το 2025.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider