Το φράγμα των 500.000 συνδέσεων στοχεύει να σπάσει μέσα στην επόμενη τετραετία η ΖeniΘ, η οποία γιορτάζει φέτος τα 20 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά ενώ λανσάρει νέες υπηρεσίες οι οποίες προάγουν την εξοικονόμηση ενέργειας. 

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκαναν τα στελέχη της επιχείρησης κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της στην 84η ΔΕΘ, η εταιρεία θέτει ως στρατηγικό στόχο το να σπάσει το φράγμα των 500.000 συνδέσεων ενέργειας μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια και λανσάρει στην αγορά τρεις νέες υπηρεσίες που συμπληρώνουν τη βεντάλια των πρόσθετων παροχών της εταιρείας: τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας. 

Όπως ανέφεραν τα στελέχη της επιχείρησης μιλώντας στους δημοσιογράφους, προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί γενικότερα η αγορά είναι η επέκταση δικτύου του φυσικού αερίου ενώ βασική πρόκληση για την εταιρεία εξακολουθεί να αποτελεί η λιανική ρεύματος. Όσον αφορά στις αλλαγές που επίκεινται στον κλάδο, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης ανέφεραν ότι εξετάζουν τα σενάρια πιθανών συνεργειών με άλλες επιχειρήσεις ενώ δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να εξαγοράσουν κάποια «μεγάλη επιχείρηση», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

regola

Ο κ. Federico Regola, CEO της ZeniΘ κατά την ομιλία του στα εγκαίνια σημείωσε ότι «το 2018 γίναμε πανελλαδικοί. Η ΖeniΘ είναι ο πρώτος πάροχος ολοκληρωμένης ενέργειας αφού πρώτοι φέραμε στην Ελλάδα την υπηρεσία dual energy. Είμαστε νέοι και γεμάτοι ζωντάνια. Είμαστε η εταιρεία με τις περισσότερες επιλογές προϊόντων». 

Κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου, ο διευθυντής Μarketing και Επικοινωνίας της ZeniΘ κ. Μάνος Εξαρχουλάκος, αναφέρθηκε στα «20 χρόνια εμπιστοσύνης» που γιορτάζει φέτος η εταιρεία από τη μέρα που έφερε το φυσικό αέριο στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πριν επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε όλη τη χώρα.

Χατζηδάκης: «Σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία»

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος περιηγήθηκε στο περίπτερο, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι «η Zeniθ είναι μια εταιρεία που συνδυάζει δυο τουλάχιστον χαρακτηριστικά - είναι ταυτόχρονα παρούσα στη λιανική αγορά του φυσικού αερίου και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και μια επιχείρηση που είναι αποτέλεσμα μιας επένδυσης μιας μεγάλης και αξιόπιστης ιταλικής εταιρείας, της Εni, στην Ελλάδα». «Αυτό είναι διπλά καλό», πρόσθεσε ο Υπουργός, «διότι αυξάνονται οι επιλογές των καταναλωτών και γιατί αποτελεί ένα σήμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Εμείς ως Υπουργείο θέλουμε ένα απελευθερωμένο, ευρωπαϊκό περιβάλλον για την ενέργεια με πολλές και καλές επιλογές για τους καταναλωτές. Μέσω του ανταγωνισμού, υπηρετείται ο καταναλωτής, κι αυτήν την πολιτική θέλουμε να στηρίξουμε», δήλωσε καταλήγοντας ο υπουργός. 

Νέες υπηρεσίες και έμφαση στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών

Η επιχείρηση είναι η πρώτη που εισήγαγε στην αγορά την έννοια του dual energy και σε συνέχει αυτής της πολιτικής λανσάρει στην αγορά τρεις νέες υπηρεσίες που συμπληρώνουν τη βεντάλια των πρόσθετων παροχών της εταιρείας: τη συντήρηση λέβητα, την παροχή ηλεκτρολογικού σχεδίου και την έκδοση πιστοποιητικού ενέργειας. Σύμφωνα με τα στελέχη της επιχείρησης, δεδομένου ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει ένα «ξεκαθάρισμα» στην αγορά, το «παιχνίδι» για τους εναλλακτικούς παρόχους θα κριθεί όχι με γνώμονα την τιμή (η οποία μέχρι στιγμής ελάχιστες διαφορές έχει όσον αφορά στους εναλλακτικούς παρόχους αν επιχειρήσει κανείς να συγκρίνει τα πακέτα με κριτήρια πιο ομογενοποιημένα) αλλά με γνώμονα την ποιότητα και την ευρύτητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Αυτό μεταφράζεται σε καινοτόμα προγράμματα που να κουμπώνουν με τις ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων αλλά και επαρκές προσωπικό για την εξυπηρέτηση των πελατών.