Μετά την Walmart και η Amazon εναντίον της Tesla

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μετά την Walmart και η Amazon εναντίον της Tesla
Νέα προβλήματα για τα ηλιακά πάνελ του Έλον Μασκ.

Στη δικαστική διαμάχη της Walmart με την Tesla για τα «προβληματικά» ηλιακά πάνελς μπαίνει και η Amazon.

Μετά τη μήνυση της Walmart προς την επιχείρηση του Έλον Μασκ για την πυρκαγιά που ξέσπασε από τα ηλιακά πάνελ της Tesla, την προηγουμενη εβδομάδα, η Amazon έρχεται να επιβαρύνει τη θέση της τεχνολογικής εταιρείας αποκαλύπτοντας πως το 2018, τα ηλιακά πάνελ της Tesla που είχε στην οροφή μιας από τις αποθήκες της προκάλεσαν φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Business Insider, ένας εκπρόσωπος της Amazon, ο οποίος αρνήθηκε να κάνεις επίσημη δήλωση, σχολίασε πως η εταιρεία δεν έχει προς το παρόν σχέδια να συνεργαστεί με την Tesla, σε άλλα projects.

«Και τα 11 σημεία στα οποία έχουν τοποθετηθεί ηλιακά πάνελ της Tesla λειτουργούν, παράγουν ενέργεια και βρίσκονται υπό προληπτικό έλεγχο και συντήριση» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Tesla στο Business Insider και συνέχισε:

«Πέρυσι, υπήρχε ένα μεμονωμένο περιστατικό σε μια από της τοποθεσίες της Amazon. Οι δύο εταιρείες συνεργάστηκαν για να βρεθεί η λύση του προβλήματος και το διόρθωσαν. Παράλληλα, προχωρήσαμε με προληπτικούς ελέγχους σε όλα τα σημεία, χωρίς να εντοπισθούν άλλα προβλήματα».

Να θυμήσουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, η γνωστή αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Walmart, κατέθεσε αγωγή κατά της Tesla, καθώς θεωρεί ότι τα φωτοβολταϊκά που έχει εγκαταστήσει στις στέγες της και τα οποία παρέχονται από τη συγκεκριμένη βιομηχανία ευθύνονται για πυρκαγιές σε επτά καταστήματα.

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν πολλά εμπορεύματα και οι ζημιές απαιτούσαν σημαντικές επισκευές συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Η εταιρεία θεωρεί υπεύθυνα τα ηλιακά συστήματα της Tesla και την μηνύει για παραβίαση συμβολαίου και κάνει λόγο για «συστημική αμέλεια» και για παραβίαση των πρακτικών κατά την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των συστημάτων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider