Walmart εναντίον Tesla για «πυρκαγιές από φωτοβολταϊκά»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Walmart εναντίον Tesla για «πυρκαγιές από φωτοβολταϊκά»
Οι πυρκαγιές προκάλεσαν ζημιές συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων.

Κατά της Tesla στρέφεται η γνωστή αμερικανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ, Walmart, καθώς θεωρεί ότι τα φωτοβολταϊκά που έχει εγκαταστήσει στις στέγες της και τα οποία παρέχονται από τη συγκεκριμένη βιομηχανία ευθύνονται για πυρκαγιές σε επτά καταστήματα.

Οι πυρκαγιές κατέστρεψαν πολλά εμπορεύματα και οι ζημιές απαιτούσαν σημαντικές επισκευές συνολικού ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης την Τρίτη.

Η εταιρεία θεωρεί υπεύθυνα τα ηλιακά συστήματα της Tesla και την μηνύει για παραβίαση συμβολαίου και κάνει λόγο για «συστημική αμέλεια» και για παραβίαση των πρακτικών κατά την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση των συστημάτων.

Ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο ξεκίνησε τη χρήση ηλιακών συλλεκτών τους οποίος προμηθεύθηκε από την SolarCity, ιδιοκτησίας της Tesla, το 2010 και οι στέγες περίπου 240 καταστημάτων της ήταν εξοπλισμένα με τα συγκεκριμένα ηλιακά πάνελ.

Η Tesla πλήρωσε 2,6 δισ. δολάρια το 2016 για να αγοράσει την SolarCity, μια εταιρεία πωλήσεων και εγκατάστασης που ιδρύθηκε από δύο ξαδέλφια του CEO της Tesla, Elon Musk.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider