Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ ετοιμάζεται να αναλάβει δράση

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο νέος επικεφαλής της ΔΕΗ ετοιμάζεται να αναλάβει δράση
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα του νέου επικεφαλής της ΔΕΗ, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντικαθιστώντας τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Παναγιωτάκης είχε υποβάλει την παραίτησή του στο νέο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, αλλά παραμένει μέχρι στιγμής στη θέση του προκειμένου να χειριστεί όλα τα επείγοντα ζητήματα της επιχείρησης μέχρι να οριστεί κατά τις νόμιμες διαδικασίες ο αντικαταστάτης του.

Ο κ. Παναγιωτάκης, του οποίου η θητεία κανονικά έληγε το 2021, είχε θέσει κάποιες «κόκκινες γραμμές» στο θέμα της ιδιωτικοποίησης όπως είναι η αποφυγή πώλησης των υδροηλεκτρικών. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει ένα νέο σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ, το οποίο διαφέρει πολύ από εκείνο που είχε προωθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τα μέτρα εξυγίανσης της ΔΕΗ, η κυβέρνηση προχωρά με ένα νέο business plan από τη νέα διοίκηση που θα προκύψει σύντομα με στόχο τη σταδιακή μετάβαση της εταιρίας στη μετά λιγνίτη εποχή. Στο πλαίσιο αυτό, ο αντικαταστάτης του κ. Παναγιωτάκη αναμένεται ότι θα είναι άνθρωπος ο οποίος θα πρεσβεύει τις νέες ιδέες που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στόχος είναι να αυξηθεί το μερίδιο της ΔΕΗ και να καταργηθούν τα ΝΟΜΕ ενώ μέσω της είσπραξης των ΥΚΩ, της απόδοσης των ΑΔΙ, της τιτλοποίησης, της εφαρμογής προγράμματος εθελουσίας εξόδου και της είσπραξης των 800 εκατ. ευρώ που χρωστούν στρατηγικοί κακοπληρωτές, θα επιχειρηθεί να ενισχυθεί η ρευστότητα της επιχείρησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider