Υδρογονάνθρακες: Εγκρίθηκε η σύμβαση για τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υδρογονάνθρακες: Εγκρίθηκε η σύμβαση για τις έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης
Οι έρευνες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μόλις οι συμβάσεις περάσουν από το Κοινοβούλιο.

Εγκρίθηκε την Τρίτη από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για την παραχώρηση της περιοχής δυτικά της Κρήτης ενώ άμεσα αναμένεται να φθάσει στις αρμόδιες αρχές και η επίσημη έγκριση για την περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. Θα ακολουθήσει η υπογραφή των δύο συμβάσεων και η κύρωσή τους στη Βουλή ενώ οι έρευνες μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως μόλις οι συμβάσεις περάσουν από το Κοινοβούλιο.

Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία θα «πιάσουν» πλέον δουλειά και οι επιχειρήσεις οι οποίες θα πρέπει να κάνουν τις περιβαλλοντικές και άλλες τεχνικές μελέτες, κάτι το οποίο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες (διαγωνισμοί, αναθέσεις κλπ). Θα ακολουθήσουν οι γεωφυσικές έρευνες, οι οποίες είθισται να υλοποιούνται κατά τους χειμερινούς μήνες.

Η υπό παραχώρηση περιοχή για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει έκταση 19.868 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η περιοχή δυτικά της Κρήτης 20.058 τ.χλμ. Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, ύστερα από ενδιαφέρον που εξέφρασαν οι εταιρείες Total, ExxonMobil και ΕΛΠΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider