Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτή επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων
Παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε.

Να συνυπολογιστεί στις αποφάσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και «η οικονομική καταστροφή του λιανεμπορίου της Θεσσαλονίκης, το οποίο παραμένει κλειστό τους τελευταίους πέντε μήνες και συνεχόμενα επί 70 ημέρες», ζητά με ανοιχτή επιστολή προς τα μέλη της ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης (ΕΣΘ).

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, παρά το γεγονός ότι το λιανεμπόριο ήταν κλειστό, το ιικό φορτίο στη Θεσσαλονίκη αυξήθηκε, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί να μην επαναλειτουργήσουν τα καταστήματα στην πόλη την περασμένη Δευτέρα, όπως ίσχυσε για άλλες περιοχές της χώρας.

«Όλο το διάστημα των πέντε κουραστικών μηνών για τον κόσμο, στα λεωφορεία υπάρχει συνωστισμός, στους δρόμους το ίδιο, στην παραλία το ίδιο. Το λιανεμπόριο κλειστό. Ο ιός όμως συνεχίζει να καλπάζει. Ό,τι και να φταίει, δυστυχώς το αποτέλεσμα για εμάς είναι το ίδιο, "απόλυτη καταστροφή". Ο θάνατος του εμποράκου» υπογραμμίζεται στην επιστολή της διοίκησης του ΕΣΘ, με τα μέλη της να διερωτώνται ακόμα πώς είναι δυνατόν, με το ίδιο ιικό φορτίο, να ανοίγουν τα σχολεία της πόλης.

«Όντας σίγουροι ότι στο ζύγι του βάρους του ιικού φορτίου θα συνυπολογίσετε την οικονομική καταστροφή του εμπορίου της πόλης και όχι μόνο, χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε την κρίση σας, ευχόμαστε οι επόμενες αποφάσεις σας να εμπεριέχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, που οδηγούν στην έξοδο της χώρας από την πανδημία» τονίζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider