ΠΟΠΕΚ: Με χρησμούς δεν λειτουργεί η αγορά καυσίμων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΠΕΚ: Με χρησμούς δεν λειτουργεί η αγορά καυσίμων

«Ο κλάδος των πρατηρίων καυσίμων για πολλές ώρες ήταν εκτεθειμένος σε κίνδυνο αυτόφωρου αδικήματος και προστίμων, με τους φορείς να ψάχνουν αξιόπιστες απαντήσεις σχετικά με το καθεστώς που θα ισχύσει για τις «κόκκινες» και τις «μητροπολιτικές» περιοχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων καταγγέλλοντας την ασάφεια που υπήρξε από την πλευρά του υπουργείου Ανάπτυξης ως προς τον τρόπο λειτουργίας των πρατηρίων. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι:

«Μόνο σύγχυση στη λειτουργία των πρατηρίων καυσίμων έφεραν οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων και ωραρίων της αγοράς.

Από το απόγευμα της Παρασκευής περιμέναμε διευκρινήσεις, όταν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε από τηλεοράσεως περιορισμένο ωράριο λειτουργίας για τα δύο Σάββατα 6 και 13 Φεβρουαρίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Οι ανακοινώσεις επέφεραν μόνο σύγχυση, καθώς καθυστερούσαν τόσο οι διευκρινήσεις (και ήταν αντιφατικές), όσο και το ίδιο το ΦΕΚ, το οποίο τελικά βγήκε στις 19.30, το βράδυ του Σαββάτου, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα «κύκλοι» της Πολιτικής Προστασίας προσπάθησαν να περιορίσουν τη ζημιά.
Εν αναμονή τελικής ρύθμισης κάποιοι έκλεισαν τα πρατήρια καυσίμων το απόγευμα, άλλοι έμειναν ανοιχτοί μόνο με την προφορική διαβεβαίωση του γενικού γραμματέα καταναλωτή, ενώ την ίδια ώρα ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης διαβεβαίωνε για την τήρηση του ωραρίου.

Ο κλάδος των πρατηρίων καυσίμων για πολλές ώρες ήταν εκτεθειμένος σε κίνδυνο αυτόφωρου αδικήματος και προστίμων, με τους φορείς να ψάχνουν αξιόπιστες απαντήσεις σχετικά με το καθεστώς που θα ισχύσει για τις «κόκκινες» και τις «μητροπολιτικές» περιοχές. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και τα φαρμακεία της Αττικής.

Κι όπως φάνηκε από το ΦΕΚ, για πρώτη φορά τα πρατήρια καυσίμων εντάχθηκαν στην κατηγορία των καταστημάτων τροφίμων και μετά από τις αντιδράσεις, προστέθηκε «ξύλινη» διόρθωση ότι «λειτουργούν με το ωράριο που ισχύει σύμφωνα με τις ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις» (!) λες και οι ενδιαφερόμενοι έχουν νομικές σπουδές.

Όλες αυτές τις ώρες, κανείς από τους αρμόδιους δεν βγήκε ευθαρσώς να λύσει τον γόρδιο δεσμό.

Η αγορά δεν χρειάζεται να ξαναζήσει όσα έγιναν το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider