Με επενδύσεις και νέα καταστήματα στη «μάχη» του σπιτιού οι μεγάλες αλυσίδες

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με επενδύσεις και νέα καταστήματα στη «μάχη» του σπιτιού οι μεγάλες αλυσίδες
Εν μέσω πανδημίας τα είδη σπιτιού βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών και οι τρεις κολοσσοί, IKEA, LEROY MERLIN και JYSK συνέχισαν την ανάπτυξή τους στη χώρα μας.

Τις επενδύσεις και τη διεύρυνση του δικτύου τους συνεχίζουν δυναμικά και παρά την πανδημία, οι μεγάλες αλυσίδες οικιακού εξοπλισμού στη χώρα μας.

Άλλωστε τα είδη σπιτιού βρέθηκαν ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών τόσο την περίοδο του lockdown μέσω των Online αγορών οι οποίες εκτινάχθηκαν, όσο και μετά την επαναλειτουργία των φυσικών καταστημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι όπως σημειώνουν στελέχη του κλάδου στο insider.gr τους μήνες μετά με την άρση των περιοριστικών μέτρων και μέχρι τον Σεπτέμβριο κατέγραφαν διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης.

Μέσα στο 2020 πάντως και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, οι τρεις κολοσσοί, IKEA, LEROY MERLIN και JYSK ανοίγουν νέα καταστήματα και παράλληλα προχωρούν στην ενδυνάμωση του ηλεκτρονικού τους καναλιού βλέποντας τη ραγδαία αύξηση των Online παραγγελιών.

Νέας φιλοσοφίας καταστήματα για τα ΙΚΕΑ

Την ανάπτυξη μικρού και μεσαίου μεγέθους καταστημάτων ΙΚΕΑ σχεδιάζει για τα επόμενα χρόνια ο Όμιλος Fourlis. Πρόκειται για καταστήματα επιφάνειας 5.000 έως 10.000 τ.μ (μεσαία) και 1.000-2.000 τ.μ (μικρά) στο πλαίσιο της νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης καταστημάτων του Ομίλου τα οποία λειτουργούν εντός του αστικού ιστού, σε αντίθεση με τα κλασικά μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Το πρώτο «μεσαίου μεγέθους» κατάστημα ΙΚΕΑ, άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας ενώ το πρώτο μικρού μεγέθους αναμένεται να ανοίξει έως το τέλος του έτους στον Πειραιά.

Στα πλάνα του Ομίλου σύμφωνα με όσα είχε επισημαίνει στο insider.gr o Γιώργος Αλεβίζος, οικονομικός διευθυντής του ομίλου Fourlis είναι να δρομολογηθεί η δημιουργία ακόμη δύο της ίδιας φιλοσοφίας καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενδεχομένως ακόμη και στα τέλη του 2021.

Όπως επισημαίνει ο κ. Αλεβίζος γίνονται οι ήδη απαραίτητες κινήσεις καθώς θα πρέπει να αναζητηθούν και οι κατάλληλοι χώροι στα κέντρα των πόλεων ώστε να στεγάσουν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

Το γιγάντιο LEROY MERLIN και τα επόμενα σχέδια

Λίγο μετά την άρση του lockdown, τον Ιούνιο, άνοιξε τις πόρτες του το νέο γιγάντιο LEROY MERLIN σε έναν χώρο 10.000 τ.μ. στον Κηφισό. Πρόκειται για το έβδομο κατάστημα της αλυσίδας στην Ελλάδα, μία επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ, ο οποίο ολοκληρώθηκε μέσα σε μόλις 7 μήνες.

Η εταιρεία για την επόμενη τριετία δρομολογεί επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της με νέα καταστήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη, τα νότια προάστια της Αθήνας, την Κρήτη και την Κύπρο.

Στα πλάνα της εταιρείας για το επόμενο διάστημα βρίσκεται επίσης η ανάπτυξη του τομέα digital καθώς και του καναλιού των ηλεκτρονικών πωλήσεων όπως και η δημιουργία logistics center στην Αττική το 2021.

Φτάνει τα 40 καταστήματα η JYSK

Τη διεύρυνση του δικτύου των καταστημάτων της συνέχισε εν μέσω πανδημίας και η JYSK που είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται σημαντικά.

Η δανέζικη αλυσίδα που ήρθε στην ελληνική αγορά πριν από μία 5ετία άνοιξε την Πέμπτη νέο κατάστημα στην Καλλιθέα ενώ έως το τέλος του 2020 αναμένεται το 40ο κατάστημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr θα βρίσκεται στον Κηφισό.

Ο στόχος των 40 καταστημάτων στην Ελλάδα μέσα σε μια 5ετία, ο οποίος είχε τεθεί με την άφιξη της αλυσίδας στη χώρα μας είναι πλέον πολύ κοντά στην επίτευξή του και νέος στόχος είναι η ανάπτυξη των 70 καταστημάτων τα επόμενα χρόνια.

Όπως λέει στο insider.gr o Κώστας Δημόπουλος, διευθυντής πωλήσεων και Μάρκετινγκ της JYSK, μετά το lockdown οι πωλήσεις «έτρεξαν» με εξαιρετικούς ρυθμούς καταγράφοντας άνοδο έως και 50% σε σχέση με πέρσι ενώ ανοδικά κινήθηκαν όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο και οι Onine πωλήσεις της εταιρείας.

Φωτογραφίες: Getty Images / Ideal Image.

Διαβάστε επίσης:

Διευρύνει το δίκτυό της εν μέσω πανδημίας η JYSK – Τα επόμενα καταστήματα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider