Πάτρα: Κάτω από το μισό ο τζίρος λόγω ακύρωσης του καρναβαλιού

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάτρα: Κάτω από το μισό ο τζίρος λόγω ακύρωσης του καρναβαλιού
«Εάν τα προηγούμενα χρόνια ο τζίρος έφτανε τα 50 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της Αποκριάς, φέτος υπολογίζουμε κάτω από 25 εκατ. ευρώ» σημειώνει στο insider.gr, o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών.

Για «μεγάλη ζημιά» από την ακύρωση των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον κορονοϊό, κάνουν λόγο οι έμποροι της Πάτρας.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου της πόλης, Κωνσταντίνος Ζαφειρόπουλος μιλώντας στο insider.gr, κάνοντας μια πρώτη αποτίμηση, εκτιμά ότι ο τζίρος σε σχέση με πέρσι εμφανίζεται μειωμένος άνω του 50%.

«Εάν τα προηγούμενα χρόνια ο τζίρος έφτανε τα 50 εκατ. ευρώ, φέτος υπολογίζουμε κάτω από 25 εκατ. ευρώ. Δεν μόνο μιλάμε για χαμηλότερα κέρδη, μιλάμε για ζημιά» λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις της πόλης, έπειτα από 4 μήνες πλήρους απραξίας, «πόνταραν» στο καρναβάλι για να ανακάμψουν.

Παρά το γεγονός ότι αρκετά καταστήματα πραγματοποίησαν κάποιες εκδηλώσεις το τριήμερο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών σημειώνει ότι η μειωμένη κίνηση αλλά και η ακύρωση των επίσημων εκδηλώσεων ήταν πλήγμα για τις επιχειρήσεις.

Όπως εξηγεί ο Ζαφειρόπουλος οι επιχειρήσεις είχαν προμηθευτεί μεγάλες ποσότητες λόγω του καρναβαλιού και κάποια ευπαθή προϊόντα όπως για παράδειγμα, κρέατα, δεν καταναλώθηκαν. Άλλα καταστήματα που είχαν προγραμματίσει εκδηλώσεις με μουσικά σχήματα και τραγουδιστές, είχαν προμηθευτεί ηχητικό εξοπλισμό αλλά τελικά ακυρώθηκαν.

«Στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω ματαίωσης του Καρναβαλιού»

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του ζητά τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων λόγω της ματαίωσης του Καρναβαλιού.

«Οπωσδήποτε δεν χωρούν αντιρρήσεις όταν πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα Δημόσιας Υγείας και η Πολιτεία πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την μη εξάπλωση του ιού» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

«Παράλληλα όμως η πόλη της Πάτρας δέχεται ένα βαρύ και δυσβάσταχτο οικονομικό πλήγμα που έρχεται να προστεθεί στο ήδη υποτονικό κλίμα που κινείται η αγορά και τις επιπτώσεις που έχει αφήσει η μακροχρόνια οικονομική κρίση» προστίθεται στην ανακοίνωση με τους εμπόρους της πόλης να ζητούν, τουλάχιστον για ένα δίμηνο, την αναστολή των πληρωμών προς το Δημόσιο (ΦΠΑ, τρέχουσες οικονομικές εκκρεμότητες, ρυθμίσεις χρεών προς το Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία) καθώς και των χρεών και ρυθμίσεων προς Τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider