Πτώση της κίνησης στις εκπτώσεις για 7 στα 10 καταστήματα στον Πειραιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση της κίνησης στις εκπτώσεις για 7 στα 10 καταστήματα στον Πειραιά
Αρνητικό το πρόσημο κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά.

Πτωτικά κινήθηκε το 73% των καταστημάτων στον Πειραιά κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων , το 22% παρέμεινε στα ίδια περσινά επίπεδα και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% σημείωσε άνοδο.

Αυτά προκύπτουν έπειτα από έρευνας που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης για την κίνηση της αγοράς του Πειραιά.

Από τα καταστήματα που κινήθηκαν πτωτικά, το 70% δήλωσε πτώση έως 20% και το υπόλοιπο 30% δήλωσε μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης στις πωλήσεις του.

Όσον αφορά στις επιλογές των καταναλωτών, ο κλάδος της ένδυσης – υπόδησης, ήταν πρώτος στις προτιμήσεις του.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι, «τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποδεικνύουν, ότι δυστυχώς και οι φετινές εκπτώσεις δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά να ανακάμψουν οικονομικά και παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα υποδέχθηκαν τις εκπτώσεις με γενναία ποσοστά, εν τούτοις η καταναλωτική συμπεριφορά ήταν συγκρατημένη».

«Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις αποπροσανατολίζουν τους καταναλωτές»

Οι έμποροι του Πειραιά τονίζουν πως για μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι τα παρατεταμένα έργα τραμ και μετρό, όπως επίσης και το κυκλοφοριακό δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες και λειτουργούν αποτρεπτικά στην επισκεψιμότητα της αγοράς του Πειραιά.

Επίσης, όπως επισημαίνουν, μεγάλο ποσοστό καταστηματαρχών αναφέρθηκαν στον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλώνοντας ότι δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές και για τον λόγο αυτό ζητούν την κατάργησή του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider