Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του Νόμου για τις Κυριακές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του Νόμου για τις Κυριακές
Όπως επισημαίνει η ΕΣΕΕ ο κ. Γεωργιάδης τους διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προχωρήσει σε γενικότερη αλλαγή του ισχύοντος πλαισίου για τις Κυριακές.

Την διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο υφιστάμενος νόμος για τις Κυριακές έλαβε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ κατά τη συνάντηση αντιπροσωπείας της με επικεφαλής τον Γιώργο Καρανίκα με τον υπουργό τέθηκαν ζητήματα σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές, την καταπολέμηση του παρεμπορίου και την προώθηση των Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Malls).

Σύμφωνα με την ΕΣΕΕ η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ειλικρίνειας και η Συνομοσπονδία εξέφρασε στον κ. Γεωργιάδη τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις της σε σχέση με την πρόσφατη απόφαση επέκτασης του καθεστώτος των 32 Κυριακών στο επιχειρηματικό πάρκο Γιαλού – Αγ. Δημητρίου – Πύργου.

Αυτό επιβεβαίωσε και ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. «Είχα σήμερα συνάντηση με την διοίκηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Δεν υπάρχει κανένα θέμα αλλαγής του Νόμου για τις Κυριακές. Το δηλώνω κατηγορηματικά. Ελήφθη μια ad hoc απόφαση για την περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού - Άγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής κατόπιν εξέτασης ενός ενδελεχούς αιτήματος για το αν υπήρχαν οι συνθήκες που με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο θα επέτρεπαν το άνοιγμα των καταστημάτων κατά την τουριστική περίοδο. Κρίναμε ότι εκεί, ναι, πληρούνται οι προϋποθέσεις του ήδη υφισταμένου Νόμου», σημείωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider