Ανοιχτό 32 Κυριακές τον χρόνο το εκπτωτικό χωριό McArthur Glen – Έρχονται προσφυγές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοιχτό 32 Κυριακές τον χρόνο το εκπτωτικό χωριό McArthur Glen – Έρχονται προσφυγές
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του υπουργού Ανάπτυξης ετοιμάζει η ΕΣΕΕ.

Τη δυνατότητα στο εκπτωτικό χωριό McArthur Glen να ανοίγει 32 Κυριακές τον χρόνο, δίνει σχετική απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 13 Δεκεμβρίου του 2019.

Κατά της απόφασης αυτής ετοιμάζει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας το νομικό επιτελείο της συνομοσπονδίας ετοιμάζει την αντίδραση των εμπόρων οι οποίοι, όπως σημείωσε, αισιοδοξούν ότι θα απορριφθεί η απόφαση, όπως έγινε και στο παρελθόν.

Μέχρι τις ‪13 Φεβρουαρίου 2020 η ΕΣΕΕ θα ασκήσει το δικαίωμά της από κοινού με εμπόρους που έχουν έννομο συμφέρον να προσφύγουν στο ΣτΕ.

Υπενθυμίζεται ότι το ΣτΕ έχει αποφασίσει πως τα εμπορικά καταστήματα στο εκπτωτικό χωριό των Σπάτων, δεν θα λειτουργούν επιπλέον Κυριακές, καθώς είναι συνταγματική η εξαίρεσή τους από τον νόμο που προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Στην απόφαση του υπουργείου Επενδύσεων και Ανάπτυξης με την οποία τροποιείται η παρ. 7 του άρθρου 1 της υπουργικής απόφασης 75812/06-07-2017 (Β ́2332) αναφέρεται πως η περιοχή του Επιχειρηματικού Πάρκου Γιαλού - 'Αγιος Δημήτριος - Πύργος στο Δήμο Σπάτων του Ν. Αττικής εντάσσεται στην ευρύτερη περιοχή που βρίσκεται ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, και δικαιολογεί την αυξημένη επισκεψιμότητα λόγω και του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider