Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Παρωχημένος ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Παρωχημένος ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων
Πάγια θέση των εμπόρων της πρωτεύουσας είναι όπως τονίζεται,  «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.

Tη θέση του για κατάργηση του «παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων» επαναλαμβάνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως επισημαίνει, αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς και θέμα πρώτης προτεραιότητας για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Πάγια θέση των εμπόρων της πρωτεύουσας είναι όπως τονίζεται, «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σημειώνει πως στο πλαίσιο της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και της επαναφοράς της αίγλης των εκπτωτικών περιόδων, βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης έχοντας θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους.

Προσθέτει επίσης πως «οι συνεχείς εκπτωτικοί περίοδοι επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς ειδικής τιμολογιακής πολιτικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τους καταναλωτές».

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α. Σταύρος Καφούνης, έχει λάβει και την σύμφωνη γνώμη του ΙΝ.ΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΝ.ΚΑ/ΓΟΚΕ στο προσεχές διάστημα, για να αποφασιστούν οι απαραίτητες κοινές δράσεις εμπόρων και καταναλωτών.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι και η Ε.Σ.Ε.Ε έχει διατυπώσει πρόσφατα την άποψη περί μείωσης των εκπτωτικών περιόδων με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γιώργο Καρανίκα να κάνει λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας στον θεσμό.

Διαχρονικό αίτημα της ΕΣΕΕ προς τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια είναι οι εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο δύο μήνες τον χρόνο, τον Φεβρουάριο και τον Αύγουστο, δηλαδή στο «τέλος εποχής», όπως επεσήμανε ο κ. Καρανίκας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider