«Μπορούμε» - ΑΒ Βασιλόπουλος ιδρύουν τη Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπορούμε» - ΑΒ Βασιλόπουλος ιδρύουν τη Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Στόχος της κοινής αυτής πρωτοβουλίας είναι η μείωση σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας.

Η οργάνωση «Μπορούμε» και η ΑΒ Βασιλόπουλος ανακοινώνουν την ίδρυση της πρώτης «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» (Alliance for the Reduction of Food Waste) στην Ελλάδα.

Στόχος της κοινής αυτής πρωτοβουλίας είναι η μείωση σπατάλης τροφίμων στη χώρα μας, η οποία θα έχει πολλαπλό θετικό αντίκτυπο, με κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη.

Παράλληλα, η οργάνωση «Μπορούμε» και η ΑΒ Βασιλόπουλος προσκαλούν επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης (κλαδικές οργανώσεις και μεμονωμένες εταιρείες), οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, να γίνουν μέλη της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

Η ΑΒ Βασιλόπουλος, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, πιστή στη δέσμευσή της να περιορίσει τη σπατάλη τροφίμων κατά 50% μέχρι το 2025, και με βάση την εμπειρία της από τις καλές πρακτικές που διαχρονικά εφαρμόζει για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων, συμβάλλει δημιουργικά στους στόχους της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων», ενώ αναλαμβάνει να υποστηρίξει χρηματοδοτικά τη λειτουργία της.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η οργάνωση «Μπορούμε», από την πλευρά της, με μεγάλη εμπειρία από την καθημερινή «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» σε όλα τα στάδια της επισιτιστικής αλυσίδας στην Ελλάδα, καθώς και μέσα από τη συμμετοχή της στην πλατφόρμα εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απώλεια & τη Σπατάλη των Τροφίμων, με ξεχωριστή χαρά και τιμή αναλαμβάνει τη λειτουργία της Γραμματείας της «Συμμαχίας για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider