«Πράσινο φως» για τις εξαγωγές ελληνικών μήλων στην Ινδία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για τις εξαγωγές ελληνικών μήλων στην Ινδία
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, ανάμεσα σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή δοκιμαστικών φορτίων με επιτυχία, και της δόθηκε πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας. 

Εγκρίθηκε η εξαγωγή των ελληνικών μήλων στην αγορά της Ινδίας από την αρμόδια Φυτοϋγειονομική Υπηρεσία του Ινδικού υπουργείου Γεωργίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να απευθυνθούν στις τοπικές υπηρεσίες φυτοϋγειονομικού ελέγχου για τις λεπτομέρειες των απαιτήσεων που αφορούν στην εξαγωγή.

Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, ανάμεσα σε αυτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ολοκλήρωσε την αποστολή δοκιμαστικών φορτίων με επιτυχία, και της δόθηκε πρόσβαση στην αγορά της Ινδίας.

Όπως αναφέρει το υπουργείο «κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, οι Έλληνες εξαγωγείς σε συνεργασία με τις φυτοϋγειονομικές υπηρεσίες της χώρας, το Τμήμα Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και το εμπορικό γραφείο της πρεσβείας μας στην Ινδία, απέστειλαν επιτυχώς τα πρώτα φορτία Ελληνικών μήλων στην Ινδία εξασφαλίζοντας την θέση τους στην Ινδική αγορά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider