Επίσημα στη Deca η Μινέρβα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημα στη Deca η Μινέρβα
Η εξαγορά ολοκληρώθηκε σήμερα ενώ ανακοινώθηκε και το νέο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας.

Η εταιρεία ΕΛΑΙΑ ΖΕΥΣ Α.Ε., η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό Fund Diorama Investments Sicar S.A. και στην οποία συμμετέχει επίσης το επενδυτικό Fund Ellikonos 2 SCA Sicar, ανακοινώσε σήμερα ότι ολοκλήρωσε σήμερα την εξαγορά της εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments AIFM, Γιάννης Καλαντζής δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σκληρά τους τελευταίους μήνες για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Θα δουλέψουμε μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της ΜΙΝΕΡΒΑ για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελείται από τους: Δ. Τακά, Πρόεδρο, Α. Γιαννακάκο, Εντεταλμένο Σύμβουλο, Ι. Καλαντζή, Ν. Κούλη, Α. Κατσουρίδη, Π. Σολωμό, Μέλη. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν ως παρατηρητές οι κκ. Χ. Μπόνου, Κ. Αντωνόπουλος και Ο. Τσάκα.

Με πλούσια ιστορία μεγαλύτερη των 115 χρόνων, η Μινέρβα είναι σήμερα μια εύρωστη βιομηχανία ειδών διατροφής. Έχει δημιουργήσει ένα εμβληματικό brand, ενώ διατηρεί ένα ισχυρό πορτφόλιο με περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, φέτα, βούτυρο, μαργαρίνη, ξίδι) και υψηλά μερίδια στις επιμέρους αγορές.

Παράλληλα αναπτύσσει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου. Η ισχυρή θέση της Μινέρβα βασίζεται στην παραγωγική της βάση με τρεις μονάδες παραγωγής και τις συνεχείς επενδύσεις επέκτασης και εκσυγχρονισμού.

Κατά την τελευταία οικονομική χρήση που έκλεισε στις 31 Μαΐου 2019, ο κύκλος εργασιών της Μινέρβα ανήλθε σε 50,1 εκατ. ευρώ και τα κέρδη EBITDA σε 3,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider