Ποσό «μαμούθ» ύψους 24,7 δισ. από τον Μπάφετ για επαναγορές μετοχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποσό «μαμούθ» ύψους 24,7 δισ. από τον Μπάφετ για επαναγορές μετοχών

Ποσό «μαμούθ» ύψους 24,7 δισ. δολαρίων ξόδεξε η Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ για την επαναγορά ίδιων μετοχών το 2020 μια κίνηση που θα συνεχιστεί καθώς ο πανίσχυρός επενδυτής αναζητά τρόπους διοχέτευσης της τεράστιας ρευστότητάς της.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το δ' τρίμηνο του έτους η εταιρεία «έριξε» 9 δισ. δολάρια για την επαναγορά ιδίων μετοχών ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του προηγούμενπυ τριμήνου.

«Η Berkshire έχει επαναγοράσει περισσότερες μετοχές από τα τέλη του έτους και πιθανότατα θα μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των μετοχών της στο μέλλον», ανέφερε σε επιστολή του ο Μπάφετ που επικαλείται το πρακτορείο. «Με αυτήν την κίνηση αυξήθηκε η ιδιοκτησία σας σε όλες τις επιχειρήσεις της Berkshire κατά 5,2% χωρίς να απαιτηθεί να κάνετε τίποτα, ούτε καν να αγγίξετε το πορτοφόλι σας».

Παράλληλα την επιστολή του, αναφέρεται εκτενώς στον αντίκτυπο των επαναγορών, που αποτέλεσαν τη σημαντικότερη επενδυτική κίνηση της Berkshire πέρυσι, καθώς «δεν έκανε μεγάλες εξαγορές». Επίσης αναφέρθηκε στην στρατηγική των ετερογενών δραστηριοτήτων, επαινώντας επιχειρήσεις όπως οι ασφαλιστικές υπηρεσίες της Berkshire.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider