Tiffany και LVMH «ανταλλάσσουν» αγωγές - Δικαστικός «πόλεμος» για τα 16,2 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tiffany και LVMH «ανταλλάσσουν» αγωγές - Δικαστικός «πόλεμος» για τα 16,2 δισ. δολάρια
Αν η εξαγορά αυτή προχωρούσε, θα ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον τομέα της πολυτελούς μόδας, όμως αντί αυτού, οι δύο κολοσσοί των πολυτελών προϊόντων ανταλλάσσουν αγωγές.

Σε δικαστικό πόλεμο έχει εξελιχθεί η προσπάθεια της LVMH να αποχωρήσει από την εξαγορά της Tiffany, η οποία θα κόστιζε 16,2 δισ. δολάρια.

Αν η εξαγορά αυτή προχωρούσε, θα ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στον τομέα της πολυτελούς μόδας, όμως αντί αυτού, οι δύο κολοσσοί των πολυτελών προϊόντων ανταλλάσσουν αγωγές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, η LVMH υπέβαλε αγωγή, σε μια προσπάθεια να αποχωρήσει από την εξαγορά των 16,2 δισ. δολαρίων και ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση πως, η εταιρεία «εξακολουθεί να έχει πλήρη εμπιστοσύνη στη θέση της ότι δεν πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να κλείσει η εξαγορά της Tiffany». Προσθέτει ότι τα «ψευδή επιχειρήματα που προέβαλε η Tiffany είναι εντελώς αβάσιμα».

Να θυμίσουμε πως η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Louis Vuitton αποχώρησε από το deal για την εξαγορά στις αρχές Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι «δεν θα είναι σε θέση να ολοκληρώσει την εξαγορά της Tiffany ως έχει».

Εμπόδιο οι αμερικανικοί δασμοί

Η εταιρεία ανέφερε την απειλή των αμερικανικών δασμών σε γαλλικά προϊόντα και το αίτημα της Tiffany να παρατείνει την προθεσμία για το deal μέχρι το τέλος του έτους. Η αλυσίδα κοσμημάτων Tiffany υπέβαλε τότε αγωγή στο Delaware για την επιβολή της συμφωνίας, λέγοντας ότι το αίτημα της γαλλικής κυβέρνησης δεν είχε καμία νομική βάση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Tiffany σημειώνει ότι η LVMH δεν έχει ακόμη δώσει σε αυτήν ή στο δικαστήριο αντίγραφο της επιστολής της γαλλικής κυβέρνησης που απαγορεύει την εξαγορά, πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider