Περισσότερους από 9.000 εργαζομένους θα απολύσει η Rolls-Royce

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Περισσότερους από 9.000 εργαζομένους θα απολύσει η Rolls-Royce
Η Rolls-Royce ανακοίνωσε πως θα απολύσει τουλάχιστον 9.000 εργαζομένους από τους 52.000 του προσωπικού της, για να εξοικονομήσει ετησίως 1,3 δισ. στερλίνες.

Τουλάχιστον 9.000 εργαζόμενοι της Rolls-Royce θα απολυθούν, το επόμενο χρονικό διάστημα από τη βρετανική εταιρεία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, η Rolls-Royce ανακοίνωσε πως θα απολύσει τουλάχιστον 9.000 εργαζομένους από τους 52.000 του προσωπικού της, για να εξοικονομήσει ετησίως 1,3 δισ. στερλίνες. Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν στην προσπάθειά της εταιρείας να αντιμετωπίσει τις απώλειες εξαιτίας της μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού.

Οι απολύσεις θα γίνουν κυρίως στον μη στρατιωτικό αεροδιαστημικό κλάδο της, ανακοίνωσε η εταιρεία, καθώς ξεκινά διαβουλεύσεις με τα συνδικάτα. Η εταιρεία, που κατασκευάζει κινητήρες για αεροσκάφη όπως το Boeing 787 και το Airbus 350, ανακοίνωσε σήμερα ότι μπορεί επίσης να κλείσει εργοστάσια καθώς συρρικνώνεται προκειμένου να προσαρμοστεί στη μικρότερη αγορά που αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί λόγω της κρίσης.

«Πρέπει να μειώσουμε την βάση κόστους μας και να προσαρμοστούμε σε έναν νέο κόσμο, με τη δυναμικότητα να συμβαδίζει με την αναμενόμενη ζήτηση», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Γουόρεν Ιστ σε δημοσιογράφους, παρουσιάζοντας το μεγαλύτερο κύμα μειώσεων που έχει κάνει η εταιρεία από την ιδιωτικοποίησή της το 1987.

«Χάθηκαν» οι στόχοι κερδοφορίας

Σημαντικό πλήγμα στη βρετανική βιομηχανία παραγωγής κινητήρων αεριωθουμένων Rolls-Royce προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, η οποία ήδη από τον προηγούμενο μήνα, αποφάσισε να εγκαταλείψει τους στόχους που είχε για την κερδοφορία της, το επίπεδο της ρευστότητάς της, αλλά και τις παραδόσεις κινητήρων.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα των Financial Times, η Rolls-Royce θα προχωρήσει σε αναστολή της διάθεσης των μερισμάτων της, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας της COVID-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider