Χατζηιωάννου: Προσφέρει 5 εκατ. λίρες για την ακύρωση της σύμβασης με την Airbus

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηιωάννου: Προσφέρει 5 εκατ. λίρες για την ακύρωση της σύμβασης με την Airbus
Η Easyjet θα ξεμείνει από ρευστό αν δεν ακυρωθεί η σύμβαση με την Airbus για 100 και πλέον νέα αεροσκάφη, έχει τονίσει πολλάκις ο μεγαλομέτοχος της αεροπορικής.

Αμοιβή έως 5 εκατ. λίρες και μάλιστα από την προσωπική του περιουσία προτίθεται να προσφέρει ο μεγαλομέτοχός της easyJet Sir Στέλιος Χατζηιωάννου σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus με συνολικό κόστος 4,5 δισ. λίρες, που η easyJet αδυνατεί να πληρώσει.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση όποιος μπορεί να προσφέρει σχετικές πληροφορίες μπορεί να επικοινωνήσει μέσω e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου θα αξιολογήσει τις πληροφορίες.

Ο κ. Χατζηιωάννου, είχε προειδοποιήσει ήδη από τον Απρίλιο πως τα ταμειακά αποθέματα της EasyJet θα αρκέσουν μέχρι τον Αύγουστο κι αυτό είναι το καλό σενάριο. Για το λόγο αυτό και με στόχο την προστασία της αξίας της εταιρείας αλλά και των μετόχων και ομολογιούχων της η EasyJet θα πρέπει να ακυρώσει την σύμβαση για προμήθεια 107 πρόσθετων αλλά «άχρηστων, δεδομένων των συνθηκών» αεροπλάνων από την Airbus, ύψους 4,5 δισ. λιρών.

Παράλληλα κ. Χατζηιωάννου είχε αναφέρει πως αναμένει δύο διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου και του CFO Andrew Findlay, να αποπεμφθούν από την Easyjet.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider