Την αναστολή λειτουργίας για τα εργοστάσια της σε Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία αποφάσισε ο οίκος πολυτελών ειδών Chanel, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο γαλλικός οίκος ένδυσης υψηλής ραπτικής και πολυτελών αξεσουάρ Chanel διακόπτει για τις επόμενες δύο εβδομάδες την παραγωγή στα εργοστάσια της, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Παρά το «λουκέτο» οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά

«Ο οίκος Chanel έλαβε την απόφαση, σε συμφωνία με τις πιο πρόσφατες οδηγίες της κυβέρνησης, να κλείσει το σύνολο των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελβετία [ωρολογοποιία] καθώς και τα τμήματα υψηλής ραπτικής, έτοιμων ενδυμάτων, métiers d’art και κοσμημάτων» τονίζεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο όμιλος πολυτελών ειδών δεσμεύθηκε ότι οι εργαζόμενοι θα λάβουν αμοιβές κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται και η επίδειξη μόδας της συλλογής cruise που είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο στο Κάπρι.

Ο ανταγωνιστικός ιταλικός οίκος πολυτελούς ένδυσης και αξεσουάρ, Gucci έχει ήδη κλείσει τα εργοστάσια στις περιφέρειες Τοσκάνη και Μάρκε μέχρι τις 20 Μαρτίου, αλλά είναι πιθανό να παραταθεί η διακοπή της παραγωγής, καθώς η Ιταλία βρίσκεται ακόμη σε καθολικό αποκλεισμό.