Αυτή είναι η οικογένεια πίσω από το Purell που ξεπουλάει στις ΗΠΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτή είναι η οικογένεια πίσω από το Purell που ξεπουλάει στις ΗΠΑ
Τα απολυμαντικά χεριών της εταιρείας Purell έχουν γίνει ανάρπαστα στις ΗΠΑ, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού.

Την ώρα που όλος ο πλανήτης προσπαθεί να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊού, η οικογένεια πίσω από την εταιρεία απολυμαντικών χεριών Purell συνεχίζει να πλουτίζει, απλά πουλώντας τα προϊόντα της.

Παγκοσμίως, οι καταναλωτές σπεύδουν στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία για να προμηθευτούν τα απαραίτητα προϊόντα, από τρόφιμα μέχρι χαρτί υγείας και από ιατρικές μάσκες μέχρι απολυμαντικά χεριών.

Όμως στις ΗΠΑ, τα απολυμαντικά χεριών είναι αυτά που «εξαφανίστηκαν» πρώτα και μάλιστα έφτασαν να πωλούνται από τρίτους σε τιμές ρεκόρ! Να θυμίσουμε την περίπτωση που προϊόντα Purell πωλούνταν έναντι αρκετών εκατοντάδων δολαρίων στο Amazon, μία υπόθεση που έφτασε μέχρι και τη Γερουσία!

Η οικογένεια πίσω από τα πολυπόθητα προϊόντα

Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί για τα προϊόντα, είναι πως αποτελούν το ξεκίνημα μίας οικογενειακής επιχείρησης που μετρά ήδη 74 χρόνια πορείας στις ΗΠΑ. Η εταιρεία λέγεται «Gojo Industries» και πήρε το όνομα της από τα αρχικά των ονομάτων της Γκόλντι (Goldie) και Τζέρι (Jerry) Λίπμαν, του ζευγαριού που την ίδρυσε στο Οχάιο, κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Τα ηνία της επιχείρησης παραμένουν στην οικογένεια. Πλέον, όμως στο τιμόνι βρίσκεται η Μαρσέλα Κάνφερ Ρόλνικ, από τον Μάιο του 2018.

Σήμερα, η Gojo κατέχει περί το 25% μερίδιο στην αμερικανική αγορά, όσον αφορά στα απολυμαντικά χεριών και το 2018 κατέγραψε έσοδα πάνω από 370 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το IBISWorld. Ενώ το Forbes αναφέρει πως το 100% ανήκει στην οικογένεια Κάνφερ και εκτιμά πως η αξία της εταιρείας ανέρχεται στο 1 δισ. δολάρια.

Δεν θα υπάρξει έλλειψη

Φυσικά τα προϊόντα της εταιρείας δεν πωλούνται μόνο στις ΗΠΑ, αλλά εκεί είναι που «εξαφανίζονται» σε χρόνο ρεκόρ από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, δεν υπάρχει κίνδυνος έλλειψης των προϊόντων.

Η ζήτηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή για απολυμαντικά χεριών λόγω του Covid-19 είναι μία από τις υψηλότερες που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, αλλά όχι πρωτοφανής, αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.d

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider