Την απεργία που είχαν προκηρύξει για τις 27 Σεπτεμβρίου ακύρωσαν οι πιλότοι της British Airways, ώστε να διεξαχθούν σε πιο ομαλό στάδιο οι συνομιλίες με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας. 

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι πιλότοι της British στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν 48ωρη απεργία, την πρώτη στην ιστορία της εταιρείας, καθηλώνοντας σχεδόν το 100% των αεροσκαφών του εμβληματικού βρετανικού αερομεταφορέα στο έδαφος και προκαλώντας προβλήματα σε δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.

Οι πιλότοι της εταιρείας αποφάσισαν τις κινητοποιήσεις, ζητώντας μισθολογική αύξηση 11,5% σε τρία χρόνια, κάτι που θα ανέβαζε την πληρωμή ορισμένων κυβερνητών στις 200.000 στερλίνες ετησίως, όμως η προσφορά αυτή κρίθηκε ανεπαρκής από το συνδικάτο των πιλότων (Balpa), το οποίο ζητεί καλύτερη διανομή των κερδών της επιχείρησης.

Κατά το Balpa, τα πληρώματα έκαναν «θυσίες» τα τελευταία χρόνια και πρέπει να τους δοθεί μέρος των καλών αποτελεσμάτων χρήσης και των κερδών που καταγράφει η εταιρεία.

Κάθε «ημέρα απεργίας θα στοιχίσει στην British Airways, σύμφωνα με τους δικούς μας υπολογισμούς, 40 εκατ. λίρες (44 εκατ. ευρώ)», είχε αναφέρει στις αρχές Σεπτεμβρίου το συνδικάτο μέσω Twitter, σημειώνοντας ότι η διαφορά ανάμεσα σε αυτό που ζητούν οι πιλότοι και αυτό που προσέφερε η διεύθυνση της BA ανερχόταν συνολικά σε 5 εκατομμύρια λίρες. «Γιατί [η διεύθυνση] δεν συνεργάζεται μαζί μας για να βάλουμε τέλος σε αυτή τη διένεξη;» είχε διερωτηθεί τότε το Balpa.