Τι θα κερδίζατε αν επενδύατε στα Starbucks πριν 10 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι θα κερδίζατε αν επενδύατε στα Starbucks πριν 10 χρόνια
Πόσα θα κερδίζατε αν πραγματοποιούσατε μία επένδυση στην αμερικανική εταιρεία καφέ...

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η αμερικανική εταιρεία καφέ Starbucks, με τo δεύτερο τρίμηνο του 2019 να καταγράφει υψηλά καθαρά κέρδη, εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους πιο αισιόδοξους αναλυτές.

Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας από τις αρχές του 2019 καταγράφει άνοδο 37%, με την τρέχουσα τιμή της να διαμορφώνεται γύρω στα 83 δολάρια.

Αν επενδύατε στα Starbucks πριν από 10 χρόνια, αυτή η απόφαση θα σας απέφερε ισχυρά κέρδη. Πιο συγκεκριμένα, μια επένδυση 1.000 δολαρίων στις αρχές του Ιουνίου 2009, σήμερα - δηλαδή 10 χρόνια αργότερα - θα απέφερε κέρδη 14.000 δολαρίων (!). Αυτό συνεπάγεται συνολική απόδοση περίπου 1.300% σε μια δεκαετία. Την ίδια περίοδο, οι αποδόσεις για τον δείκτη S&P 500 στη Wall Street έφτασαν το 280%.

Starbucks - Wall Street

Ο λόγος για την «εκτόξευση» των μετοχών της Starbucks ήταν οι σταθερά αυξανόμενες πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το CNBC, οι πωλήσεις των καταστημάτων της Starbucks αυξήθηκαν κατά 3% στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, περισσότερο από ό, τι αναμενόταν. Τα κέρδη ανά μετοχή υπερέβαιναν επίσης τις προσδοκίες της Wall Street.

Πολλοί αναλυτές προβλέπουν ότι η μετοχή των Starbucks θα μπορούσε να συνεχίσει το «ράλι». Ο JC O'Hara, επικεφαλής αναλυτής στην εταιρεία χρηματοοικονομικού προγραμματισμού MKM Partners, δήλωσε τον Μάιο στο CNBC, ότι «η ανοδική τάση της μετοχής των Starbucks μόλις ξεκίνησε».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider