Επιμένει η Fed σε σταθερά επιτόκια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει η Fed σε σταθερά επιτόκια
Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα επιτόκια η Fed.

H υπομονετική στάση που έχει υιοθετήσει η Fed όσον αφορά τα επιτόκια θα διατηρηθεί σύμφωνα με τα πρακτικά που δημοσιοποιήθηκαν, από τη συνεδρίαση της 30 Απριλίου - 2 Μαΐου.

«Τα μέλη της επιτροπής παρατήρησαν ότι η υπομονετική προσέγγιση για τον καθορισμό των μελλοντικών αλλαγών στα επιτόκια θα συνεχίσει να είναι η κατάλληλη για κάποιο διάστημα ακόμα», αναφέρουν αξιωματούχοι της Ομοσπονδιάκης Τράπεζας των ΗΠΑ.

«Ένας αριθμός συμμετεχόντων παρατήρησαν ότι ορισμένα από τα ρίσκα και τις αβεβαιότητες που επιβάρυναν τις προοπτικές της οικονομίες φέτος φαίνεται να έχουν μετριαστεί, μεταξύ των οποίων και αυτές που σχετίζονται με το παγκόσμιο οικονομικό outlook, το Brexit, και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας» επισημαίνεται στο κείμενο σύμφωνα με τα πρακτικά.

Μήνυμα προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ έστειλαν μέσω των πρακτικών οι αξιωματούχοι της Fed αναφέροντας πως οι προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας το 2019 ήταν πιο αισιόδοξες, προτού λάβει την απόφαση ο Αμερικανός Πρόεδρος να αυξήσει τους δασμούς σε κινεζικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider