Ford και General Motors μειώνουν τα λειτουργικά κόστη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ford και General Motors μειώνουν τα λειτουργικά κόστη
ΟΙ δύο αυτοκινητοβιομηχανίες τονίζουν πως πρέπει να πάρουν άμεσα και δραστικά μέτρα με στόχο να περικόψουν τα κόστη.

Tην υλοποίηση μέτρων, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, που πλήττεται σοβαρά από την εξάπλωση της COVID-19, ανακοίνωσαν χθες, Πέμπτη, οι δύο μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στις ΗΠΑ, η General Motors (GM) και η Ford.

Η Ford έχει στόχο την επανέναρξη της παραγωγής της τον επόμενο μήνα, ενώ αναμένεται περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρeίας.

Η GM, από την πλευρά της, προγραμματίζει την επ’ αόριστο αναστολή λειτουργίας των εργοστασίων της, ενώ μειώνει το μισθολογικό κόστος των εργαζομένων της και των διευθυντικών στελεχών της.

Παράλληλα, η GM προχωρεί στην αναστολή της υλοποίησης κάποιων μελλοντικών προγραμμάτων, ενώ η Ford μειώνει προσωρινά τους μισθούς των εκτελεστικών διευθυντών της, μεταξύ άλλων ενεργειών μείωσης του λειτουργικού κόστους.

GM: Αναγκαία η λήψη δραστικών μέτρων

Η εκτελεστική διευθύντρια (CEO) της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors (GM) Μέρι Μπάρα και η Ντίβια Σουργιαντεβάρα, η οικονομική διευθύντρια της εταιρείας (CFO), δήλωσαν χθες, Πέμπτη, στους εργαζόμενους ότι η GM πρέπει να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα με στόχο να περικόψει τα κόστη.

Στη διάρκεια μιας ζωντανής ενημέρωσης μέσω του διαδικτύου, η Σουργιαντεβάρα προειδοποίησε ότι «αν δεν λάβουμε σημαντικά μέτρα λιτότητας θα κάνουμε σοβαρή ζημιά στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα της εταιρείας μας» σύμφωνα με μία απομαγνητοφώνηση που είδε το Reuters.

Από την πλευρά της, η Μπάρα είπε πως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ «μειώνει δραστικά το κόστος όπου αυτό είναι δυνατό, μέσω της αναστολής υλοποίησης ορισμένων προγραμμάτων εργασίας, αλλά και της μείωσης των προϋπολογισμών μάρκετινγκ, ενώ λαμβάνονται και εκατοντάδες άλλα μέτρα».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider