Η Kosmocar «ηλέκτρισε» τους επισκέπτες του Eco-Fest 2020

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Kosmocar «ηλέκτρισε» τους επισκέπτες του Eco-Fest 2020
Μαγνήτης για τους επισκέπτες του Eco-Fest 2020 έγινε το περίπτερο της Kosmocar κατά το τριήμερο 18 έως 20 Ιανουαρίου.

H Κοsmocar, μεγάλος χορηγός του Eco-Fest 2020, πρωταγωνίστησε στην τριήμερη δοργάνωση με τα νεότερα ηλεκτρικά μοντέλα της και τις εκδόσεις φυσικού αερίου των Volkswagen, Skoda και Audi, ενώ περιέγραψε πώς θα αναπτύξει τις συγκεκριμένες τεχνολογίες στην ελληνική αγορά.

Μαγνήτης για τους επισκέπτες του Eco-Fest 2020 έγινε το περίπτερο της Kosmocar κατά το τριήμερο 18 έως 20 Ιανουαρίου. Εντυπωσιασμένος από τα ηλεκτρικά οχήματα και τα μοντέλα φυσικού αερίου των τριών εταιρειών Volkswagen, Skoda και Audi, που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η Kosmocar, ήταν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ξεναγήθηκε στους χώρους του περιπτέρου και ενημερώθηκε από τα κορυφαία στελέχη της Kosmocar για «πράσινα» μοντέλα τους, μεταξύ των οποίων και τα ηλεκτρικά οχήματα μηδενικών ρύπων.

Η παρουσίαση αφορούσε μοντέλα, όπως τα ηλεκτροκίνητα VW e-Golf, VW e-Up!, Audi e-tron και Skoda e-Citigo, και το Plug-in υβριδικό VW Passat GTE. Επίσης έγινε παρουσίαση των εκδόσεων CNG συμπιεσμένου φυσικού αερίου VW Polo TGI, eco-Up!, Skoda Scala, Skoda Kamiq και Skoda Octavia με ειδικό ενδιαφέρον για τους αυτοκινητιστές και ιδίως τους ιδιοκτήτες ταξί. Επίσης σημαντικό νέο για τους επαγγελματίες ήταν το Caddy VAN φυσικού αερίου.

Τα περισσότερα από τα μοντέλα της έκθεσης υπήρχαν διαθέσιμα στο κοινό και στον υπαίθριο χώρο του περιπτέρου, όπου μπορούσαν να πραγματοποιηθούν και σύντομα test drives, για να πάρει ο κόσμος μία πρώτη γεύση από την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης. Στη διάθεση των επισκεπτών βρίσκονταν συνεχώς εκπρόσωποι της Kosmocar, προκειμένου να λύσουν κάθε απορία και να δώσουν διευκρινίσεις, όπου χρειάζονταν.

Ο όμιλος Kosmocar συμμετείχε ωστόσο ενεργά με κορυφαία στελέχη του και στα συνέδρια, που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Eco-Fest 2020. O Διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Kosmocar-Volkswagen, κ. Θανάσης Κονιστής, ανέπτυξε στο πάνελ του συνεδρίου για «Έξυπνες και

«Προσβάσιμες Πόλεις –Κυκλική Οικονομία- Ηλεκτροκίνηση» τα πλάνα της εταιρείας του στην ελληνική αγορά με στόχο μία κυρίαρχη θέση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Προανήγγειλε επίσηςτο λανσάρισμα του καινοτόμου ηλεκτροκίνητου μοντέλου VW ID.3 περί τα τέλη της άνοιξης στη χώρα μας και επεσήμανε ότι οι μεγάλες αυτονομίες του έως και 550 χλμ. και τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του θα του προσδώσουν υψηλή ανταγωνιστικότητα απέναντι ακόμη και σε συμβατικό αυτοκίνητα. Ιδιαίτερα μάλιστα μετά τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων και επιδοτήσεων που μελετά να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση εντός των επόμενων έξι μηνών.

Ο ομόλογός του της Κοsmocar – Skoda, κ. Ανδρέας Χαλμπές, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο φυσικό αέριο ως ένα μεταβατικό καύσιμο για τα επόμενα χρόνια μέχρι την καθολική επικράτηση της ηλεκτροκίνησης και τόνισε ιδιαίτερα τα πλεονεκτήματά του για επαγγελματίες, κατόχους ταξί, αλλά και ιδιώτες.

Επίσης ο Διευθυντής Επικοινωνίας του ομίλου Kosmocar, κ. Νίκος Μαρτίνος, περιέγραψε τη μετάλλαξη του ομίλου Volkswagen σε έναν μεγάλο κατασκευαστή «πράσινων» αυτοκινήτων που παράγονται ήδη σε μονάδες με ουδέτερο ενεργειακό αποτύπωμα και δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Υπογράμμισε επίσης την αναγκαιότητα ύπαρξης κινήτρων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης, όπως γίνεται σε πολλές άλλες χώρες και χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη και αναγκαία τη διοργάνωση του Eco-Fest, προκειμένου να έρθει το κοινό με τον σωστό τρόπο σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες αυτοκίνησης.

Το Eco Fest 2020

Η έκθεση διοργανώθηκε στα πλαίσια του τριήμερου φεστιβάλ Eco Fest 2020 το οποίο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στις 18-19-20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, θέτοντας τις βάσεις για επόμενες, εξίσου επιτυχημένες διοργανώσεις.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, χιλιάδες Αθηναίοι αλλά και δεκάδες υπουργοί, βουλευτές και δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε πλήθος δράσεων ενημερωτικού, εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα.

Oι πράσινες πόλεις, η βιώσιμη ανάπτυξη, η ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, ήταν οι πρωταγωνιστές στο φεστιβάλ που ανέδειξε τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες, τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση, τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα, τις τάσεις και τις καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider