«Πετάει» η Ferrari, με νίκες στην F1 και νέα F8 Spider

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πετάει» η Ferrari, με νίκες στην F1 και νέα F8 Spider
Μια εμφατική νίκη στη Μόντσα και ένα νέο μοντέλο στη γραμμή παραγωγής, δίνουν φτερά στην ιστορική ιταλική μάρκα.

Λίγες ώρες αφού ο Λεκλέρ σήκωσε το τρόπαιο της πρώτης θέσης στο GP της Μόντσα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου, η Ferrari αποκάλυψε ένα ακόμα εμβληματικό μοντέλο στη γκάμα της, την F8 Spider. Πρόκειται για την αντικαταστάτη της 488 Spider, η οποία χρησιμοποιεί πρακτικά τον ίδιο V8 κινητήρα με τα δύο turbo και τη χωρητικότητα των 3,9 λίτρων. Στην περίπτωσή της όμως η ισχύς έχει ανέβει πλέον στους 720 ίππους, ενώ η ροπή στα 770 Nm. Πενήντα άλογα περισσότερα σε σχέση με την 488 δεν τα λες και λίγα, γεγονός που αποδεικνύει ότι η ανοιχτή F8 δεν είναι απλά ένα facelift της 488.

Ferrari F8 Spider

Σημαντική δουλειά έχει γίνει και στον τομέα της μείωσης του βάρους, με αποτέλεσμα η F8 να είναι 20 κιλά ελαφρύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Η νέα σχεδίαση του αμαξώματος, εκπληκτική κατά τη γνώμη μας, έχει αποφέρει επίσης ένα όφελος 10% στη μείωση του αεροδυναμικού συντελεστή.

Ferrari F8 Spider

Η F8 έχει διατηρήσει από την προκάτοχό της τη σκληρή αναδιπλούμενη οροφή, η οποία όταν βρίσκεται στη θέση της δίνει την αίσθηση ενός πραγματικού κουπέρ supercar. Σε μόλις 14 δευτερόλεπτα, η οροφή μπορεί να αναδιπλωθεί και να «χαθεί» στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Ferrari F8 Spider

Όλα τα παραπάνω έχουν καταστήσει την F8 Spider ένα εξαιρετικά γρήγορο αυτοκίνητο και σαφώς ταχύτερο από την 488. Ειδικότερα η τελική ταχύτητα έχει αυξηθεί σημαντικά, στα 340 χλμ./ώρα από τα 325. Η επιτάχυνση 0-100 χλ,./ώρα απαιτεί πλέον 2,9 δλ., αντί των 3.0 της 488.

Στο εσωτερικό η F8 Spider διατηρεί την κλασική εικόνα που έχουμε συνηθίσει στα κεντρομήχανα V8 της μάρκας, με την ποιότητα να έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο και τα υλικά κατασκευής να είναι απλώς κορυφαία. Αν και δεν είναι αυτό το ζητούμενο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε σύγχρονη Ferrari καλύπτεται από ένα πρόγραμμα συντήρησης 7 ετών, ενώ τα προγραμματισμένα service είναι κάθε 20.000 χλμ. ή ένα χρόνο. Εξαιρετικό διάστημα, ειδικά για έναν κινητήρα με ειδική απόδοση 185 ίππων στο λίτρο.

Ferrari F8 Spider

Ο οργασμός τόσο των νέων μοντέλων όσο και των επιτυχιών της Ferrari στην F1 δεν θα μείνει σίγουρα χωρίς συνέχεια. Σε επίπεδο μοντέλων, αναμένουμε μέσα στο Σεπτέμβριο του 2019 την παρουσίαση της νέας 812 Superfast Cabrio. Σε επίπεδο νικών, ο νεαρός Μονεγάσκος Λεκλέρ φαίνεται ότι έχει τη στόφα του πρωταθλητή, ενώ η SF90 την περίσσεια ισχύος ώστε να μην είναι εύκολη λεία των Mercedes στην ευθεία. Μένει να δούμε αν η δυναμική των δύο σερί νικών, σε βελγικό και ιταλικό GP, θα συνεχιστεί και σε αυτό της Σιγκαπούρης, που ξεκινά στις 20 Σεπτεμβρίου.

Ferrari F8 Spider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider