Ανδρέας Ταπραντζής (Avis): Το leasing  στην Ελλάδα έχει τεράστια δυναμική

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανδρέας Ταπραντζής (Avis): Το leasing  στην Ελλάδα έχει τεράστια δυναμική
Εξαιρετικά αισιόδοξος για τα περιθώρια ανάπτυξης του leasing στην Ελλάδα εμφανίστηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Avis κ. Ανδρεάς Ταπραντζής, κάνοντας λόγο για τεράστια δυναμική, τόσο από πλευράς εταιριών όσο και ιδιωτών πελατών.

Όπως ανέφερε, το ποσοστό των οχημάτων που αγοράζονται με τη μέθοδο του leasing στην Ευρώπη διαμορφώνεται στο 78%, έναντι μόλις 26% στην Ελλάδα, γεγονός που συνεπάγεται ότι υπάρχουν σαφέστατα περιθώρια αύξησης. Στο γεγονός αυτό συντείνουν και οι καταναλωτικές τάσεις, καθώς οι ενδιαφερόμενοι δεν θέλουν να έχουν οχήματα στην κατοχή τους, αλλά να τα νοικιάζουν, αλλά και η απροθυμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν αγορές αυτοκινήτων.

Μάλιστα, για το σκοπό αυτό η Avis ενισχύει την ήδη υπάρχουσα ηλεκτρονική πλατφόρμα της, myavis.gr. Στόχος είναι ο χρήστης, πέρα από το να μπορεί να διαμορφώσει το αυτοκίνητό του όπως θέλει και να ζητήσει προσφορά – όπως γίνεται μέχρι σήμερα- να μπορεί να κάνει ολόκληρη τη διαδικασία, καταθέτοντας τη σχετική αίτηση, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Αναφερόμενος στην εγχώρια αγορά, τόνισε την αβεβαιότητα που υπάρχει στο παγκόσμιο σύστημα, γεγονός που επηρεάζει και τον τουρισμό, ο οποίος εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από λίγες χώρες στην Ευρώπη. Εντούτοις, παρέμεινε αισιόδοξος, τονίζοντας ότι παρά τις εκλογικές αναμετρήσεις, και το 2019 η χώρα αναμένεται να αναπτυχθεί.

Ως προς τις εξελίξεις στον κλάδο, τόνισε πως στον τομέα της ηλεκτροκίνησης η χώρα μας κατέχει την προτελευταία θέση στην Ευρώπη ενώ υπάρχουν δύο μεγάλα προβλήματα. Ο πρώτος είναι η τεχνολογία που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς με αποτέλεσμα τα οχήματα να απαξιώνονται και ο δεύτερος ότι η υποδομή αυτή τη στιγμή είναι μηδενική. Εντούτοις εκτίμησε ότι μετά από λίγα χρόνια η εικόνα θα αλλάξει άρδην.

Παράλληλα, ανέφερε πως μέσα στην επόμενη πενταετία θα γίνουν πράξη και τα αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα ενώ σύντομα θα ξεκινήσουν εφαρμογές στο car sharing καθώς ήδη μεγάλες εταιρείες εξετάζουν τη δημιουργία υπηρεσιών car pooling για τους εργαζομένους τους, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα

Ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα, όπως τόνισε ο κ. Ταπραντζής, το 2018 ήταν μια πολύ θετική χρονιά για την εταιρεία, ενισχύοντας περαιτέρω την ηγετική της θέση στην αγορά. Αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών της Avis για το 2018 έκλεισε στα 180 εκατ. με κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) στα 82,05 εκατ. και κέρδη προ φόρων (PBT) στα 27,18 εκατ. Παράλληλα, μέσα στο 2018, η Avis προχώρησε σε επενδύσεις υποδομών ύψους €200 εκατομμυρίων, δίνοντας έμφαση στη διαρκή ανανέωση του στόλου της, ο οποίος σήμερα φτάνει τα 35.000 οχήματα, αλλά και των συστημάτων της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη χρονιά η Avis προχώρησε στην αγορά 10.000 νέων οχημάτων, αριθμός που αναλογεί περίπου στο 10% των ταξινομήσεων της ελληνικής αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider