Ένα νησί αποκλειστικά για γυναίκες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα νησί αποκλειστικά για γυναίκες

Πέρα από την Βαλτική Θάλασσα, στην περιοχή Ρέισμποργκ της Φινλανδίας, υπάρχει ένα νησί μόνο για γυναίκες που λειτουργεί ως έδρα για το θηλυκό θύλακα SuperShes.

Ιδρυτής της κοινότητας των SuperShe είναι η Κριστίνα Ροθ, η οποία αγόρασε το νησί των 8,47 στρεμμάτων τον Σεπτέμβριο του 201, για να δώσει στη γυναικεία οργάνωση ένα δικό της σπίτι.

Μέλη της γυναικείας κοινότητας η οποία αριθμεί σήμερα τις 6.000 γυναίκες θα συγκεντρωθούν στο ιδιόκτητο νησί κατά τη διάρκεια της σεζόν για να κάνουν διάφορες δραστηριότητες που ενισχύουν το σώμα, το μυαλό και την ψυχή αξίας 7.250 δολάρια. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το καγιάκ, ασκήσεις αναπνοής, ιδιαίτερες τροφές, μασάζ και συνάξεις της αδελφότητας.

Κάτι σαν το Themyscira - το νησί της Wonder Woman - αλλά με χαλάκια γιόγκα και σμούθις στα ποτήρια.

Ποια είναι όμως η ιδιοκτήτρια του νησιού. Το 2015, η συμβουλευτική επιχείρηση της Ροθ, Matisia Consultants, βρέθηκε στην έβδομη θέση της λίστας του Forbes με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες . Τα έσοδα της εταιρείας έφτανα τότε τα 45 εκατ. δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα ωστόσο αποφάσισε να πουλήσει την εταιρεία της και να ξεκινήσει την SuperShe.

Η Ροθ δεν την ξεκίνησε ως επιχείρηση (δεν έχει άλλωστε λάβει ούτε ένα δολάριο από την έναρξή της κι έπειτα), αλλά ως blog με περιεχόμενο από ενδιαφέρουσες γυναίκες. Ωστόσο το blog της μετατράπηκε σε ένα κοινωνικό δίκτυο το οποίο πρόσφατα απέκτησε το δικό του οικισμό.

Η κοινότητα συναντιόταν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία πριν η Ροθ αγοράσει το νησί για αντίστοιχες δραστηριότητες, δύο στη Χαβάη, ένα στο νησί Νέκερ του Ρίτσαρντ Μπράνσον, όπου παρέστη και ο ιδιοκτήτης της Virgin.

Σύμφωνα με την Ροθ η κοινότητα SuperShe αποτελείται από οικονομικά και συναισθηματικά ανεξάρτητες γυναίκες που προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς τον εαυτό τους. Ο αίτηση για να μπει κανείς στην κοινότητα είναι αρκετά απλή: μια διαδικτυακή φόρμα με πέντε υποχρεωτικά πεδία για να συμπληρωθούν. Ωστόσο σύμφωνα με την Ροθ το σημαντικότερο κομμάτι της έκθεσης είναι η ιστορία της κάθε γυναίκας.

«Όταν οι γυναίκες γράφουν την ιστορία τους και αυτή συγχρονίζεται με την φιλοσοφία το DNA των SuperShe, τότε μπορούν να μπουν στην οργάνωση» τονίζει η Ροθ.

Κάθε γυναίκα που συμμετέχει στο SuperShe και συμμετέχει στις αποδράσεις του νησιού ακολουθεί συγκεκριμένη διαδικασία η οποία ελέγχεται από την Ροθ. Ωστόσο αυτή η πρακτική έχει προξενήσει έντονη κριτική για το SuperShe, με πολλούς να κατηγορούν την κοινότητα ότι αποτελεί μια ελιτίστικη προνομιούχα αποικία, σχεδιασμένη ειδικά για εύπορες γυναίκες, που αποκλείει τους άνδρες και διακρίνει την κοινότητα LGBTQ.

Η Ροθ βέβαια επιμένει «όποια θεωρεί τον εαυτό της γυναίκα είναι ελεύθερη να υποβάλλει την αίτηση». «Το νησί είναι ελίτ, άλλωστε δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει ένα νησί, ωστόσο το νησί είναι πραγματικά μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν τόσα περισσότερα πράγματα στην κοινότητα SuperShe που απλά ολοκληρώνονται με αυτή την εμπειρία» καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider