Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα

«Στην υγειά της Ελλάδας» πίνουν καταναλωτές σε 37 χώρες καθώς γεμίζουν τα ποτήρια τους με Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου και απολαμβάνουν το άρωμα και τη γεύση ενός βραβευμένου ποτού που μυρίζει Ελλάδα και δίνει «μαθήματα» επιχειρηματικότητας και εξωστρέφειας.

Με όπλο μια μυστική συνταγή και όραμα να κατακτήσει το ελληνικό και διεθνές κοινό διαδίδοντας την παράδοση της ελληνικής γαστρονομίας το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο διαγράφοντας την ελληνικότητα και υπογραμμίζοντας την κουλτούρα της Λέσβου.

Η εταιρεία, που είναι 100% ελληνική και ανήκει στην οικογένεια Καλογιάννη, έχει πραγματοποιήσει μια σημαντική επένδυση συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Λέσβου και ενισχύοντας την τοπική κοινωνία. Κατά τη διαδικασία παραγωγής, χρησιμοποιείται παραδοσιακός τρόπος απόσταξης σε μικρούς, χειροποίητους, χάλκινους άμβυκες. Το αποστακτήριο είναι χωροθετημένο σε έναν υπέροχο ελαιώνα, στο Πλωμάρι της Λέσβου, και το ούζο αποστάζεται καθημερινά στους 18 μικρούς, χάλκινους άμβυκες , συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την παράδοση στην τέχνη της απόσταξης με την επιστήμη στην τεχνολογία της εμφιάλωσης.

Η χρήση 18 αμβύκων επέτρεψε στην αποσταγματοποιία να αυξήσει τον όγκο της παραγωγής της προκειμένου να ικανοποιήσει τις αυξημένες ανάγκες των εξαγωγών και να καλύψει τη ζήτηση των καταναλωτών, χωρίς όμως να αλλοιωθεί η άριστη ποιότητα του αποστάγματος. Αυτό επιτεύχθηκε αυξάνοντας τους άμβυκες αριθμητικά χωρίς όμως να αλλάξει το μέγεθος τους. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να πει ότι στο αποστακτήριο της Ποτοποιίας Πλωμαρίου στεγάζονται κατά κάποιο τρόπο 18 μικρά παραδοσιακά ποτοποιεία, που συμβάλλουν στο να διατηρεί το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου τον αυθεντικό χαρακτήρα του.

Το ποτό θεωρείται ως κατ’ εξοχήν ελληνικό προϊόν και όραμα της αποσταγματοποιίας είναι να αναδειχθεί το ούζο ως το ελληνικό ποτό που μπορεί και δικαιούται να πάρει μια θέση στη διεθνή αγορά ποτών με ονομασία προέλευσης.

Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου έχει δυναμική παρουσία όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Ο κατάλληλος σχεδιασμός, η σωστή ενημέρωση και προβολή και το ευρύ δίκτυο διανομής οδήγησαν στη διάθεσή του σε σημαντικές αγορές του εξωτερικού. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου εξάγεται πλέον σε 37 χώρες παγκοσμίως και οι εξαγωγές αυτές αποτελούν το 50% του συνόλου της παραγωγής. ( Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Η.Π.Α., Αυστραλία, Καναδά, Ιράκ, Τουρκία, Ισραήλ, Γαλλία, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ρουμανία, Φινλανδία, Σουηδία, Ρωσία, Αγγλία, Εσθονία, Κίνα, Ιαπωνία, Χιλή, Σιγκαπούρη είναι μόνο μερικές από τις χώρες που γεμίζουν τα ποτήρια τους με το ξεχωριστό Ούζο Πλωμαρίου.

Και αν η πατρίδα του Ούζου, η Λέσβος, έχει να υπερηφανεύεται για πολλά, αναμφισβήτητα το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, κομμάτι της κουλτούρας του νησιού, δίνει ακόμη μια αφορμή. Φτιαγμένο με αγάπη και μεράκι από το Πλωμάρι προοριζόμενο να ταξιδέψει την Ελλάδα στον κόσμο, παραδίδει μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας, και κατακτά σημαντικές αγορές του εξωτερικού.

Premium και συλλεκτικές σειρές

Η έμπνευση της επιχείρησης δεν περιορίζεται στις γνωστές και αγαπημένες σειρές καθώς καταφέρνει να συνδυάσει την απόλαυση, την υψηλή ποιότητα αλλά και την … τέχνη. Η Ποτοποιία Πλωμαρίου Ισίδωρος Αρβανίτης προχωρά ένα βήμα παραπέρα και δημιουργεί υψηλής ποιότητας αποστάγματα τα οποία είναι «εμποτισμένα» με αγάπη για τους καταναλωτές. Ανταποκρινόμενο στο κοινό που αγαπά την αυθεντική απόλαυση παρουσίασε στην αγορά το πρώτο premium ούζο, το Ούζο Άδολο, την «καρδιά της καρδιάς» του Ούζου Πλωμαρίου, με το οποίο εγκαινίασε τη νέα ξεχωριστή κατηγορία εκλεκτού ούζου. Πρόκειται για ένα μοναδικό προϊόν από 100% τριπλή απόσταξη, περιορισμένης παραγωγικής δυναμικότητας, που απευθύνεται σε ένα εκλεκτικό κοινό που αναγνωρίζει και εκτιμά την ποιότητα. Με βάση την ίδια στρατηγική και έχοντας βαθιά γνώση των αναγκών της αγοράς, το Ούζο Πλωμαρίου κατά καιρούς δημιουργεί συλλεκτικές σειρές οι οποίες απευθύνονται στο τουριστικό κοινό. Μία από αυτές είναι η συλλεκτική σειρά από συσκευασίες του Ούζου Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, που απεικονίζουν θέματα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση και το ελληνικό καλοκαίρι. Οι συσκευασίες φιλοτεχνήθηκαν από τη ζωγράφο Αγγελική Στρούτση και στα θέματα περιλαμβάνονται η γοργόνα από την ελληνική λαογραφία, η παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί και μουσικοί με όργανα από την ελληνική μας παράδοση. Διατίθενται στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών.

Οι βραβεύσεις

Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την εξαιρετική ποιότητα, συνοδευόμενη από τον μύθο μιας λαμπρής ιστορίας, το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου κερδίζει τις ξένες αγορές με εφόδια τις διεθνείς και εγχώριες βραβεύσεις. Υπερηφανεύεται τόσο για το διπλό χρυσό στον διεθνή οργανισμό αποσταγμάτων World Spirits Award, με τον χαρακτηρισμό «world class, extraordinary product» όσο και για το Platinum βραβείο στο διαγωνισμό των Αιωνόβιων brands (2016), για τα 120 και πλέον χρόνια παρουσίας του στην ελληνική αγορά.

Και για να μην ξεχνιόμαστε….

Το Ούζο στην Ελλάδα σερβίρεται από απεριτίφ μέχρι συνοδευτικό μεζέδων αλλά και φαγητού. Σκέτο, με νερό, με πάγο ή χωρίς, ευκολόπιοτο, δροσιστικό. Η απόλαυση του είναι μια πραγματική τελετουργία.

Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα
Ούζο Πλωμαρίου: Το ελληνικό προϊόν που κάνει διεθνή καριέρα

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider