Παπουτσάνης: Από τα σαπούνια στα... ξενοδοχεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παπουτσάνης: Από τα σαπούνια στα... ξενοδοχεία

Στην αύξηση του τουρισμού ποντάρει η Παπουτσάνης η οποία δραστηριοποείται στην παραγωγή και εμπορία καλλυντικών προϊόντων καιείναι ο βασικός προμηθευτής όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Η εταιρεία, η οποία συμπλήρωσε 146 χρόνια ζωής, τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε σε δεινή θέση, κατάφερε να ορθοποδήσει και πλέον να αντιμετωπίζει με ασιοδοξία το μέλλον της.
Βασική οικονομική ανάσα έδωσε στην εταιρεία η συνεργασία με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και αφορά στην τροφοδοσία πολυτελών «5άστερων» σε όλη την Eυρώπη. Η συμφωνία αυτή με τη Sysco Guest Supply προσθέτει περί τα 2 εκατ. ευρώ στον συνολικό κύκλο εργασιών της Παπουτσάνης.

Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργοστάσια στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στη Ριτσώνα. Κατάφερε δε να μέσα σε λίγα χρόνια να διπλασσιάσει το μερίδιο αγοράς της από το 10% στο 20% στην Ελλάδα.

Παράγει για ίδιο λογαριασμό και για λογαριασμό τρίτων σαπούνια και καλλυντικά, απευθυνόμενη συγχρόνως με ανάλογα προϊόντα, όπως αφρόλουτρα, άλλα σαμπουάν και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια. Για ορισμένα από αυτά συνεργάζεται με την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές. Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα «Καραβάκι», «Κορρές», «Πράσινα παραδοσιακά», «Aromatics», «Papoutsanis Family», «Glycerine», «Natura», «Olivia», «Papoutsanis Baby», «Papoutsanis Kids», «Skin Essentials», «Personelle Papoutsanis».

Αντλεί από τη διεθνή αγορά περί το 35% των εσόδων της. Προορισμοί των προϊόντων που εξάγει και, κυρίως, των ειδών που προορίζονται για χρήση από ξενοδοχειακές μονάδες, είναι οι χώρες Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Κύπρος, Λεττονία, Λιβύη, Λιθουανία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβενία και Σουηδία.

Ο 2016 οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 18 εκατ. ευρώ, από 15,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, παρουσιάζοντας αύξηση 15,5% σε ποσοστό και 2,4 εκατ. περίπου ευρώ σε αξίαΕπίσης, το 35,9% των εσόδων της (6,5 εκατ. ευρώ) προήλθε από εξαγωγές της και το υπόλοιπο 64,1% (άνω των 11,5 εκατ. ευρώ) από εγχώριες πωλήσεις.

Το 38,4% (6,9 εκατ. ευρώ) αφορούσε πωλήσεις προς τη ξενοδοχειακή αγορά, που αυξήθηκαν 48,6% με επέκταση τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στη διεθνή αγορά, στην οποία η εταιρεία δραστηριοποιείται συνεργαζόμενη με διεθνή όμιλο που κατέχει κυρίαρχη θέση παγκοσμίως στον τομέα.
Το υπόλοιπο 34,4% (6,2 εκατ. περίπου ευρώ) αφορούσε παραγωγή προϊόντων για τρίτους και συναφείς βιομηχανικές πωλήσεις. Η συγκεκριμένη κατηγορία παρουσίασε μείωση κατά 12,8%, οφειλόμενη κυρίως στην εγχώρια αγορά και τη διακοπή τροφοδοσίας της Μαρινόπουλος με προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, λόγω χρηματοοικονομικών προβλημάτων της τελευταίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider