Citi: Επενδύει 100 εκατ. δολάρια στην κατάρτιση 500.000 νέων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Citi: Επενδύει 100 εκατ. δολάρια στην κατάρτιση 500.000 νέων

Τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία στην ιστορία της φιλανθρωπικής της δράσης ανακοίνωσε η Citi, η οποία θα διαθέσει 100 εκατ. δολάρια σε 500.000 νέους ηλικίας 16-24 ετών προκειμένου να εφοδιαστούν κατάλληλα για το επαγγελματικό τους ξεκίνημα.

H πρωτοβουλία Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi έχει διεθνή εμβέλεια και τριετή διάρκεια και αποσκοπεί στη μείωση της εργασίας στα αστικά κέντρα, δίνοντας στους νέους δυνατότητες για ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση μέσω της κατάρτισης και της ανάπτυξης ηγετικών δεξιοτήτων.

«Δεν έχουν όλοι οι νέοι τις ίδιες ευκαιρίες και η Citi θέλει να συνδράμει ώστε αυτό να αλλάξει», δήλωσε ο CEO της Citi, Μάικλ Κορμπατ. «Οι μέντορες, η πρακτική άσκηση και η έκθεση σε ποικίλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας βοηθούν τους νέους στα πρώτα τους βήματα και παρέχουν τα θεμέλια που χρειάζονται για μία επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία», σημειώνει.

«Η ανεργία των νέων είναι δυστυχώς ένα παγκόσμιο φαινόμενο με αυξητικές τάσεις που έχει αρνητικό αντίκτυπο όχι μόνο στα ίδια τα άτομα και τις οικογένειές τους αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία. Στην Ελλάδα, αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τις συνεργασίες μας με το Junior Achievement και την PRAKSIS, με προγράμματα που προάγουν την επιχειρηματικότητα, την ευελιξία, την ομαδικότητα, την καινοτόμο σκέψη και συνδράμουν στην προσωπική αλλά και κοινωνική ευημερία» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Citi Ελλάδος, Αιμίλιος Κυριάκου.

Οι νέοι δεν χάνουν την αισιοδοξία τους

Σύμφωνα με έρευνα του Ιδρύματος Citi που διενεργήθηκε από την Ipsos, παρά τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές ανακατατάξεις, οι νέοι σε όλο τον κόσμο είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές που αφορούν στη σταδιοδρομία τους, αλλά αναγνωρίζουν ότι υπάρχουν δυσκολίες λόγω περιορισμένων δεξιοτήτων και των ευκαιριών.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας περιλαμβάνουν:

  • Το 70% των νέων δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές της σταδιοδρομίας τους. Η αισιοδοξία είναι ακόμη υψηλότερη σε πόλεις των αναπτυσσόμενων αγορών.
  • Το 55% των νέων σήμερα εργάζονται σε ένα επαγγελματικό χώρο που δεν επιθυμούσαν να εργαστούν.
  • Το 78% των νέων πιστεύουν ότι η πρακτική άσκηση και η μαθητεία έχει βαρύτητα στην επιτυχία, ωστόσο το 60% δηλώνει ότι δεν υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες τέτοιου είδους.
  • Τρεις στους τέσσερις νέους είναι πρόθυμοι να εργάζονται υπερωρίες και να λαμβάνουν ρίσκα για να επιτύχουν τις επαγγελματικές τους φιλοδοξίες.
  • Σχεδόν το 70% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα φιλοδοξούν να γίνουν επιχειρηματίες αλλά μόνο το 6% το έχουν επιτύχει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider